K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kodin älyvalaistus on seuraava valaistuksen trendi

Älyvalaistus kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, sillä älyvalaistus tarjoaa moninkertaisen määrän käyttömahdollisuuksia perinteiseen valaistukseen verrattuna. Tutustu älyvalaistuksen ominaisuuksiin ja asenna kotiisi älykäs valaistus. Lue myös asiantuntijan vastaukset yleisimpiin älyvalaistusta koskeviin kysymyksiin.

Älyvalaistuksen suosio kasvaa koko ajan – Kyseessä on seuraava valaistuksen trendi

Älyvalaistus ei ole vielä tuttu näky joka kodissa, mutta sen suosio kasvaa koko ajan. Mitä tutummaksi älyvalaistus ja sen tuotteet tulevat, sitä helpompaa jokaiselle on omaksua älyvalaistuksen erilaisia käyttömahdollisuuksia ja innostua tuotteiden monipuolisista ominaisuuksista. Ei ole siis ihme, että älyvalaistuksen odotetaan olevan seuraava valaistuksen iso trendi.

kodin-alyvalaistus-k-rauta-artikkeli-laitteet

Älyvalaistuksen asentaminen ja käyttö on helppoa

Älyvalaistukseen liittyy edelleen myös myyttejä, jotka eivät pidä paikkaansa. Yksi myytti liittyy älyvalaistuksen asentamisen vaikeuteen.

Älyvalaistuksen asentaminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, eikä älyvalaistuksen käyttöön tarvita monimutkaisia laitteita. LEDVANCEn SMART+ -tuotesarjasta löytyy esimerkiksi Bluetoothia hyödyntäviä älyvalaistuksen tuotteita niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Bluetoothilla toimivaa älyvalaistusta voidaan ohjata joko älykaiuttimella, älypuhelimella, padilla tai jopa älykellolla. Kun melkein jokaisesta kotitaloudesta löytyy jo valmiiksi joku näistä laitteista, on älyvalaistuksen käyttö äärimmäisen helppoa.

kodin-alyvalaistus-k-rauta-artikkeli-fiilis-1

Älyvalaistuksen suurin etu on käyttömukavuudessa, nopeudessa ja miljoonissa mahdollisuuksissa

Älyvalaistus muuttaa kodin valaistuksen kertaheitolla. Ennen valot olivat päällä tai pois päältä. Tämä perinteinen asetelma tulee älyvalaistuksen myötä katoamaan, sillä LEDVANCEn SMART+ -tuotteilla voit luoda halutun valaistuksen tarpeidesi mukaan.

kodin-alyvalaistus-k-rauta-artikkeli-fiilis-2

Esimerkiksi valon värin vaihtaminen kodikkaan lämpimästä valkoisesta aktivoivaan kylmään valkoiseen tai valon himmennys onnistuu napin painalluksella. Erilaisten värisävyjen luonti on myös todella helppoa, sillä älyvalaistuksella voit valita haluamasi sävyn 16 miljoonan eri värisävyn joukosta. Älyvalaistusta on siis helppo muuttaa ja säätää aina sen hetkisen tilanteen mukaan.

Yleisimpiä kysymyksiä älyvalaistuksesta – Lue asiantuntijan vastaukset

Moni harkitsee älyvalaistusta omaan kotiin, mutta uudenlaisen valaistuksen hankkiminen herättää myös kysymyksiä. LEDVANCEn asiantuntija, asiakkuuspäällikkö Lasse Katajamäki, vastaa älyvalaistuksen yleisimpiin kysymyksiin

Miksi minun kannattaisi hankkia kotiini älyvalaistus?

Älyvalaistus mahdollistaa erittäin monipuoliset valaistusratkaisut helposti yksilöllisiin tarpeisiin. Sen jälkeen ei enää tarvitse vaihtaa lamppuja tai koko valaisinta, jos valaistukseen halutaan muutosta ja vaihtelua. SMART+ -sovelluksella voidaan luoda laaja valikoima erilaisia valaistuskenaarioita, kuten jäljitellä auringon nousua tai luoda tunnelmavalaistus puutarhajuhliin. Mikä olisi sen mukavampaa kuin herätä aamulla pehmeään valaistukseen tai lisätä juhlatunnelmaa napin painalluksella.

Mitä valaistussuunnitelussa kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee kodin älyvalaistusta?

Valaistuksen muuttaminen älyvalaistukseen on helppoa. Alkuun voi hankkia vain yhden tuotteen ja lisätä myöhemmin uusia tuotteita järjestelmään. Älykkäitä valaistustuotteita löytyy niin sisä- kuin ulkokäyttöön ja niitä on mahdollista kytkeä päälle ja ohjata yksitellen tai ryhmänä. Esimerkiksi valaisimissa joissa on useita lamppuja, voidaan kytkeä vain osa päälle ja näin leikitellä valoilla ja varjoilla. Lisäksi sisustuksen muuttaminen tai korostaminen valaistuksen avulla on huomattavasti helpompaa älyvalaistuksella, kuin perinteisellä valaistuksella. Itselleen sopivan valaistuksen luominen käy vaivattomasti kokeilemalla erilaisia valaistuskenaarioita ja tallentamalla ne. Silloin niihin on aina helppo palata napin painalluksella. Älyvalaistus antaa melkein rajattomasti mahdollisuuksia valaistukseen.

Mihin kodin huoneisiin suosittelet älyvalaistusta?

Melkeinpä mihin vaan, sillä älyvalaistus sopii moneen valaistustarpeeseen ja SMART+ -tuoteperheestä löytyy tuotteita niin sisä kuin ulkokäyttöön. Lampuista on saatavilla yleisimmät lamppumallit ja niillä on helppo korvata jo olemassa olevien valaisimien lamput. Saatavilla on myös älykkäitä kattoon ja seinään asennettavia valaisimia sekä taipuisia led-valonauhoja, jotka mahdollistavat tyylikkään epäsuoran tunnelmavalaistuksen esimerkiksi keittiön kaapiston alle. Tuotesarjan ulkovalaisimilla on puolestaan mahdollista luoda tunnelmallisia valaistuskokonaisuuksia puutarhaan, terassille tai parvekkeelle.

Miten Bluetooth-tekniikalla toimiva älyvalaistus asennetaan ja käytetään?

SMART+ -älyvalaistuksen tuotteita, jotka toimivat Bluetooth-tekniikalla, voidaan ohjata ilman erillistä yhdyskäytävää. Riittää, että tuotteet asettaa paikoilleen, lataa ilmaisen LEDVANCE SMART+ -sovelluksen ja yhdistää valonlähteet laitteeseen, jossa sovellus on. Kun tuotteita käyttää yhdessä älykaiuttimien kuten Apple HomePodin kanssa valonohjaus onnistuu äänikomennoilla.

Apple-laitteissa on sisäänrakennettuna Apple HomeKit Home -ohjelma, Android-laitteille puolestaan tulee asentaa ilmainen LEDVANCE SMART+ -sovellus. Älykkäiden laitteiden ja valonlähteiden sekä lisälaitteiden kantama on jopa 100 metria viimeisimmän Bluetooth Mesh-teknologian ansiosta.

kodin-alyvalaistus-k-rauta-artikkeli-fiilis-3

Voinko käyttää älyvalaistusta vain osassa asuntoa, esimerkiksi olohuoneessa?

Kyllä voit. Sijoittamalla vain kyseiseen huoneeseen SMART+ tuotteita. Muut huoneet toimivat edelleenkin normaaleilla katkaisijoilla niin kuin ennenkin. Tai määrittämällä älyvalaituksen asetukset niin että kyseisellä hetkellä ohjaat vain tietyn huoneen tai valaisimen valaistusta.

Minulla on kotona yksi upea kattovalaisin: Voinko tehdä siitä älyvalaisimen?

Kyllä voit ja vieläpä helposti. Yksinkertaisimmallaan vaihdat siihen SMART+ lampun, lataat puhelimeesi LEDVANCE SMART+ -sovelluksen. Muodostat yhteyden lampun ja puhelimen välillä. Jonka jälkeen on valmista ja voit heti ohjata valaistusta.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje