K-Rauta-hero-banner

Tule kesätöihin K-Rautaan

Haluaisitko tulla kesätöihin K-Rautaan? Katso kaikki avoimet kesätyöpaikat, lue lisää K-Raudan kesätöistä tai ota rohkeasti yhteyttä lähimpään K-Rautaan ja kysy kesätöitä suoraan kaupasta.

Päivitetty 20.12.2023

K-Raudan kesätyöpaikat ovat nyt auki. Tutustu avoimiin kesätyöpaikkoihin ja tule kesätöihin K-Rautaan.

Tänä kesänä etsimme joukkoomme juuri sinua – tekijää, jonka sydän sykkii asiakkaille. Sinulla on rautainen ote uuden oppimiseen, kova halu työn tekemiseen ja pilkettä silmäkulmassa. Meillä huolehdit omalta osaltasi siitä, että asiakkaidemme asiointi K-Raudassa on tänäkin kesänä yllättävän helppoa. Huomaathan, että osa kaupoistamme etsii työntekijöitä jo ennen kesää. Nämäkin työpaikat löydät alla olevasta työpaikkalistauksesta.

Katso kaikki K-Raudan kesätyöpaikat

kesatyo-artikkeli-2024

Jos siis haluat kesätyön, jossa pääset auttamaan ja opastamaan ihmisiä rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen parissa, olet aidosti innostunut asiakaspalvelusta ja tulet toimeen erilaisen ihmisten kanssa, on meillä juuri sinulle töitä.

Meillä K-Raudassa työskennellään rautaisella otteella, reippaassa tahdissa, mutta rennolla ja iloisella mielellä. Kesätöissä monipuoliset kaupan työtehtävät tekevät päivistäsi vaihtelevia ja kiinnostavia. Meillä ei kesä mene hukkaan!

kesatyo-artikkeli--2-2024

Tutustu kaikkiin avoimiin kesätyöpaikkoihimme ja hae heti

Eikö sopivaa kesätyötä löytynyt? Kysy suoraan lähimmästä K-Raudasta

Muista, että voit ottaa myös suoraan yhteyttä oman alueesi K-Rauta-kauppiaaseen ja kysyä vapaista kesätyöpaikoista. Ole rohkea – me olemme mukavia tyyppejä ja arvostamme reippaita työnhakijoita. Löydät kaikkien K-Rautojen yhteystiedot täältä.

K-Rauta kesätyöpaikkana: Tutustu K-Raudan kesätyöntekijöiden tarinoihin

K-Rauta tarjoaa paitsi erilaisia ja kiinnostavia kesätöitä myös mahdollisuuksia jatkaa työuraa kesätöiden jälkeen. Tutustu meidän entisten kesätyöntekijöiden tarinoihin ja katso, minkälaisia mahdollisuuksia K-Rauta tarjoaa kesätöiden jälkeen.

Kesätöistä vakituiseen työhön: Roosa Dahl, K-Rauta Kouvola

kesatyo-k-rauta-artikkeli-roosa-2021

Roosa Dahl aloitti työt K-Rauta Kouvolassa kesällä 2019. Nykyään Roosa työskentelee K-Rauta Kouvolassa vakituisena työntekijänä.

Roosa Dahl sai ensimmäisen työkokemuksen K-Raudasta, kun hän haki työpaikkaa opintoihinsa liittyvän työharjoittelun ajaksi. Haastattelun jälkeen hän pääsi aloittamaan harjoittelun Kouvolan K-Raudassa. Harjoittelun jälkeen hänelle tarjottiin K-Raudasta ilta- ja viikonloppupainotettua työtä opintojen oheen, jolloin hän sai myös toisen työssäoppimisjakson suoritettua. Kesällä hän pääsi samaan paikkaan kesätöihin. Kesän jälkeen Dahlin työ vakinaistettiin, ja nyt hän jatkaa myyjänä K-Rauta Kouvolan sisustuspuolella.

"Työ tuntuu mahtavalta. En voisi kuvitella parempaa paikkaa ensimmäiselle vakituiselle työlle kuin tämä. Meillä on täällä älyttömän hyvä työporukka, ja kaikki tsemppaavat toisiaan. Tääällä luotetaan siihen, että pärjään tiukassakin tilanteessa", Dahl sanoo.

Kesätyö K-Raudassa oli kiireistä aikaa. Dahl kuitenkin viihtyi, sillä myyjän työssä oppi todella paljon joka päivä.

"En olisi etukäteen voinut kuvitella, miten upea kokemus kesätyö voisi olla."

Työharjoittelun aikana keväällä Dahl pääsi K-Raudan järjestämiin koulutuksiin, joiden aiheina olivat esimerkiksi maalit ja kylpyhuonekalusteet. Työssä oppeja pääsi kokeilemaan käytännössä.

"Työssä pärjää, kun on kiinnostunut asioista ja valmis tekemään oikeasti töitä. On myös hyvä, jos osaa myös itsenäisesti perehtyä asioihin ja etsiä tietoa. Asiakaspalvelutyössä on tärkeää, että sietää myös painetta ja osaa ratkaista ongelmia."

Dahlin mukaan työssä hyötyy myös siitä, että tuntee myytävät tuotteet. Hän itse on innostunut kokeilemaan maaleja ja tapetteja myös kotioloissa. Kun tuotteet ovat itselle, niiden käytössä on helppo auttaa myös asiakasta.

"Asiakkaat kyselevät kaikenlaista. Monet kysymykset ovat helppoja, mutta vaikeitakin tulee esiin. Pyrin aina löytämään kysymyksiin vastauksen. Jos en heti tiedä vastausta, otan selvää ja kyselen asiantuntijoilta, kunnes vastaus löytyy. Palaan sitten tarvittaessa seuraavana päivänä asiaan, jos en heti osaa auttaa asiakasta hänen kysymyksessään."

Roosa suosittelee K-Rautaa kesätyöpaikkana muillekin.

"Työn tekemisen ohella olen oppinut myös itsestäni älyttömän paljon."

Dahililla on nyt takanaan puoli vuotta vakituisena työntekijänä.

"Työ on vielä uutta, ja haluan keskittyä nyt tähän. En tiedä vielä, lähdenkö tulevaisuudessa kouluttautumaan vielä lisää."

Kesätöistä kauppiaaksi: Ismo Penttinen, K-Rauta 75

K-Raudassa kesätyöntekijänä aloittanut Ismo Penttinen on nykyisin K-Rauta 75:n kauppias.

Kauppias Ismo Penttinen K-Rauta 75:stä on työskennellyt kauppiaana K-Raudoissa kaikkiaan jo yli 20 vuotta. Ensimmäinen kosketuksen K-Rautaan hän sai kesätyöntekijänä.

"Kauppiasurani alkoi vuonna 1999 Kannelmäen K-Raudassa Helsingissä. Olin siellä kaksi ja puoli vuotta kauppiaana, kunnes siirryin kauppiaaksi Ruoholahden K-Rautaan Helsinkiin. Myymälä oli silloin aivan uusi, ja olin siellä ensimmäinen kauppias. Ruoholahdessa toimin kauppiaana 7 vuotta. Viimeiset 11 vuotta olen ollut kauppiaana Vantaalla K-Rauta 75:ssä."

Ura kauppiaaksi eteni kesätyön kautta. Penttinen aloitti kesätyön K-Rauta Tourutorilla Jyväskylässä 80-luvun lopulla, ja jatkoi samassa paikassa kesätöissä vielä valmistumisensa jälkeen.

"Ajatus oli katsella muita töitä kesän jälkeen."

K-Raudan kesätyöntekijälle tarjottiin kuitenkin vakituista työtä ja kiinnostavia kehittymismahdollisuuksia, esimerkiksi esimieskoulutusta. Kaupan maailma imaisi Penttisen mukaansa.

Penttinen jatkoi kesän jälkeen työskentelyä K-Raudassa ja eteni osastopäälliköksi. Esimiehensä kannustamana hän hakeutui vuonna 1996 kauppiasvalmennukseen.

"Minulla on urallani ollut hyviä esimiehiä, ja olen tarttunut innokkaasti minulle tarjottuihin mahdollisuuksiin."

K-Rauta on Penttisen mukaan työpaikka, jossa oppii työtä tekemällä.

"Työtä tekemällä kasvattaa itselleen koko ajan hiljaista tietoa, joka auttaa työssä eteenpäin."

Hän on nähnyt omakohtaisesti, että K-Rauta tarjoaa kiinnostavia työpolkuja.

"Kesätyö K-Raudassa antaa hyvät valmiudet moneen kaupan alan tehtävään. K-Raudassa hankittua kokemusta vähittäiskaupasta arvostetaan monessa paikassa. Myös omien kauppojeni kesätyöntekijöistä monet ovat työllistyneet hyvin K-ryhmään tai muualle kesätyönsä jälkeen."

Ismo Penttinen suosittelee K-Rautaa lämpimästi tuleville kesätyöntekijöille.

"Tässä työssä saa aitoa asiakaspalvelukokemusta ja joutuu ratkaisemaan ongelmia ja selvittelemään asioita. Siitä on varmasti hyötyä myös omaan elämään."

K-Rauta sopii Penttilän mukaan työpaikaksi ihmiselle, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa. Työssä pärjää rohkealla ja reippaalla asenteella.

"On hyvä, kun osaa ilmaista mielipiteensä ja rohkaista asiakasta kokeilemaan uusiakin asioita. K-Rauta myös kouluttaa aktiivisesti työntekijöitään, joten töissä oppii todella paljon."

Ismo Penttisen mielestä parasta K-Raudassa työskentelemisessä ovat asiakkaat. K-Raudoissa on myynnissä runsaasti tuotteita, ja oikean tuotteen löytämiseen tarvitaan usein myyjän asiantuntemusta. Työssä joutuu siis kohtaamaan paljon kysymyksiä ja muuttujia.

Asiakkaita on yhtä paljon erilaisia kuin on ihmisiäkin, ja myös asiakkaiden odotukset ovat vaihtelevia. Se tuo kulmakerrointa tähän kauppiastyöhön.

Katso kaikki K-Raudan kesätyöpaikat

Tarjoamme monipuolisia työtehtäviä niin kokeneille ammattilaisille kuin vasta-alkajillekin.

Uskomme, että työn oppii parhaiten tekemällä. Siksi emme etsi vain kokeneita osaajia, vaan myös rohkeasti töihin tarttuvia, kaupan alasta aidosti innostuneita tekijöitä kasvamaan myynnin ammattilaisiksi kanssamme. Me K-Raudassa haluamme, että onnistut ja kehityt työssäsi. Kokeneet myyjät, esimiehet ja kauppias auttavat sinut pääsemään nopeasti työhön käsiksi. Yhdessä rakennamme asiakkaillemme parhaan asiakaskokemuksen.

Meillä voit työskennellä esimerkiksi myyjänä, kaupan logistiikan tehtävissä, yritysmyyjänä tai osaston esimiehenä. Kesä on meillä sesonkiaikaa, jolloin monissa kaupoissa on tarjolla kausityöntekijän paikkoja. Kesätöissä opit kokeneemmilta työkavereilta ja saat arvokasta työkokemusta.

Arvostamme:

  • Reipasta otetta tarttua erilaisiin työtehtäviin.
  • Intoa ja rohkeutta kohdata asiakkaitamme ja auttaa heitä.
  • Aikaisempi kokemus myyntityöstä auttaa sinua, mutta tärkeintä on halu tehdä myyntityötä ja kehittyä siinä.
  • K-Rauta on osa K-ryhmää, maailman vastuullisinta kaupan alan yritystä ja vastuullisesti toimimme myös henkilöstömme osalta.

Tarjoamme:

  • Kiinnostavia työtehtäviä!
  • Mahdollisuuden kehittyä vähittäiskaupan ja myyntityön ammattilaiseksi.
  • K-ryhmän ja kauppiaan tarjoamat henkilökuntaedut.
  • Palkitsevia asiakaskokemuksia, reilun meiningin ja arvostavan ilmapiirin.

Tutustu K-Raudan ja K-ryhmän avoimiin työpaikkoihin

Katso K-Raudan ja K-ryhmän avoimet työtehtävät tästä.

Voit kysyä avoimia tehtäviä myös suoraan K-Rauta-myymälöistä. Katso myymälöiden yhteystiedot.

Oletko kiinnostunut kauppiasurasta?

Kauppa on K-Raudan sydän ja meitä K-ryhmäläisiä yhdistää aito innostus kauppaa ja sen kehittämistä kohtaan. K-Rauta-kauppiaana johdat oman kauppasi yritystoimintaa itsenäisesti Keskon tukemana. Etsimme säännöllisesti uusia K-Rauta-kauppiaita. Hyvä keino hankkia kannuksia ja kokemusta rautakaupasta on myös työskentely K-Raudassa.

Katso lisätietoa K-Rauta-kauppiaan valmennusohjelmasta ja urasta.

Katso kaikki K-Raudan kesätyöpaikat