K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Pienen keittiön täydellinen keittiöremontti

Helmi Kärjä teki uuden kotinsa keittiössä täydellisen keittiöremontin, sillä vanha keittiö oli pienestä koosta huolimatta iso katastrofi. Katso, miten karmeasta ja vanhasta keittiöstä remontoitiin upea ja uniikki keittiöhelmi.

Muuttaessaan uuteen asuntoon Helsingin Vallilaan, Helmi Kärjä tiesi, että asunnossa ja erityisesti sen pienessä keittiössä, olisi huutava tarve remontoinnille.

"Keittiö on noin kuuden neliön kokoinen, ja vaikken vanhaa keittiötä itse koskaan käyttänyt, tajusin jo pelkästä ulkonäöstä ja kuulluista kommenteista, ettei keittiö ollut kovinkaan kummoisessa kunnossa."

Vanhassa keittiössä oli kaikki pielessä

Helmi ei muistele vanhaa keittiötä lämmöllä. Kysyttäessä, mikä vanhassa keittiössä oli pielessä, olisi Helmistä ollut helpompi listata asiat, jotka vanhassa keittiössä oli kunnossa.

"Keittiön väritys näytti hirveältä, liesi, uuni sekä jääkaappi olivat ikivanhat. Keittiö ei ollut käytännöllinen, sillä esimerkiksi laskutilaa oli vähän. Lisäksi koko keittiössä oli ehkä kaksi pistorasiaa."

pienen-keittion-keittioremontti-k-rauta-ak1

Vanha keittiö oli tullut kaikin tavoin oman tiensä päähän.

Maininnan arvoisia ongelmakohtia löytyi lisäksi myös huonosta valaistuksesta, pienestä uunista, olemattomista kierrätysmahdollisuuksista sekä entisen asukkaan keittiön nurkkaan kiinnittämästä klaffipöydästä.

"Se pöytä tuli oviaukon reunan yli vähän epäkäytännöllisesti. Lisäksi keittiön ovi vei älyttömästi tilaa avatessa ja jääkaapin kätisyys oli väärin päin. Lattia oli kakanväristä muovimattoa ja seinät olivat ehkä joskus muinaisuudessa olleet valkoiset."

Keittiöremontissa uusittiin kaikki hyvillä mielin

Jos keittiötä parhaiten kuvaava sana on karmea ja korjattavien kohtien määrä näin valtava, oli täydellinen keittiöremontti Helmille luonteva ratkaisu. Ulkonäön lisäksi päivityksen tarpeessa olivat kaikki tekniikka, eli kodinkoneet ja sähköt.

pienen-keittion-keittioremontti-k-rauta-ak2

"Sähköasentajan mukaan esimerkiksi lieteen ja uuniin ei meinannut riittää sähkö. Lisäksi asbestikartoitus oli tekemättä."

Ensimmäisenä hankintalistalla uuteen keittiöön oli astianpesukone, sillä sitä ei vanhassa keittiössä ollut lainkaan.

"Toisaalta vanhassa keittiössä ei myöskään ollut liesituuletinta."

Helmin haaveena oli tyylikäs Pinterest-keittiö

Uusi keittiö oli Helmin ajatuksissa tyylikäs Pinterest-keittiö, joka olisi kuitenkin käytännöllinen. Pinterest-keittiöllä Helmi tarkoittaa kaunista ja kivannäköistä tyyliä, jota hänen oma Pinterestinsä on täynnä. Uudessa keittiössä se tarkoittaa käytännössä kivoja elementtejä, joista keittiö muodostuu.

"Halusin jotain vähän spesiaalimpaa kuin valkoisia neliöitä, joita löytyy lähes joka toisesta suomalaisesta kodista. Esimerkiksi hana voi olla kultainen ja laatoitus jotain muuta kun sitä valkoista neliötä. Tai sitä, ettei tiskiallas ole pelkästään hyötyesine vaan se voi olla myös sisustuksellinen juttu."

Ulkonäön lisäksi Helmi halusi modernit kodinkoneet ja työvälineet, kuten esimerkiksi astianpesukoneen, induktiolieden ja kiertoilmauunin, helpottamaan arkea ja motivoimaan ruoanlaiton kanssa.

"Lisäksi toivoin järkevää systeemiä kierrätykseen."

Käytännöllisyys on pienen keittiön tärkein ominaisuus

Koska keittiö on kooltaan hyvin pieni, on Helmille kaikkein tärkeintä sen käytännöllisyys. Vasta sitten keittiöltä vaaditaan tyylikkyyttä. Käytännöllisyyden takia Helmin keittiöön valittiin kapea astianpesukone sekä kaksilevyinen hella.

"Yhden hengen taloudessa niillä pärjää ihan hyvin."

Pienen hellan viereen jää hyvin arvokasta laskutilaa. Lisäksi Helmi harkitsi osan kaapeista vaihtamista hyllyiksi. Koska kaapit keräävät kuitenkin vähemmän pölyä ja niiden sisään saa piilotettua tavarat, päätyi Helmi uusimaan kaapit.

pienen-keittion-keittioremontti-k-rauta-ak3

pienen-keittion-keittioremontti-k-rauta-ak4

Pienen keittiön tulee olla käytännöllinen ja tyylikäs.

Tila tuntuu omalta – Parasta uudessa keittiössä on oma maku ja yksilöllisyys

Helmi on todella tyytyväinen uuteen keittiöön. Uudesta keittiöstä onkin vaikeaa nostaa esiin yhtä asiaa ylitse muiden, mutta pienen miettimisen jälkeen Helmi päätyy uuden keittiön laatoitukseen sekä hanaan.

"Laatoituksesta tuli aivan nappi ja kultainen hana on ihana."

Laatoituksen ja hanan lisäksi Helmi mainitsee myös induktiolieden sekä kiertoilmauunin niiden käytännöllisyyden takia.

"Parasta kuitenkin on se, että oma maku näkyy keittiössä ja että naapurista ei varmasti löydy samanlaista. Tuntuu palkitsevalta, että itse valitut materiaalit ja omat mielikuvat näyttää hyvältä myös valmiissa toteutuksessa. Kiva nähdä oman visionsa toteutuminen. Tila tuntuu omalta."

Uusi keittiö osaa yllättää: LED-valaistus, hiljaiset laatikostot sekä järkevät pistorasiat

Vaikka Helmi olikin vahvasti mukana uuden keittiön suunnittelussa, on hän löytänyt remontin jälkeen myös yllättäviä ja hauskoja asioita keittiöstä, mitä hän ei osannut edes toivoa.

"Esimerkiksi altaan yläpuolella on led-valaistusnauha, jonka värisävyä voi muuttaa tosi kylmästä tosi lämpimäksi."

Uudessa keittiössä myös pistorasiat saa kätevästi piiloon, jottei niihin mene esimerkiksi leivänmuruja. Laatikostot sulkeutuvat pehmeästi ja astianpesukone toimii melkein kuin itsestään.

"Astianpesukone näyttää lattiaan punaista valoa, kun se on päällä ja aukaisee itse luukkunsa, kun pesuohjelma on valmis."

Helmin keittiön kolme helmeä

Vaikka Helmi rakastaa kaikkea uudessa keittiössään, nousee kokonaisuudesta esiin kolme yksityiskohtaa ylitse muiden.

"Kultainen hana, kaksilevyinen hella ja kalanruotolaatoitus."

Keittiön välitilan laatan voi laatoittaa monella eri tyylillä, jolloin peruslaatastakin saa näyttävän katseenvangitsijan keittiöön. Tutustu kuuteen erilaiseen ladontatyyliin.

pienen-keittion-keittioremontti-k-rauta-ak5

pienen-keittion-keittioremontti-k-rauta-ak6

Helmin suosikit uudessa keittiössä ovat hana, liesi sekä seinälaatta.

Koko keittiöremontin hinta pienessä keittiössä

Helmin uuden keittiön hinnaksi muodostui lopulta noin 8000 euroa.

Näillä tuotteilla Helmin keittiö rakentui

Kaappien ovet Cello-keittiöiden: Cello Niirala Työtaso: Cello-laminaatti vaalealla mattamarmori-kuviolla. Listat maalattiin Tikkurilan Helmi 80-maalilla, sävy Denim N429 Seinät ja katto maalattiin Tikkurila Nova 7, sävy Paperi F497 Kodinkoneet Electrolux

K-Raudan kautta Helmi tilasi myös:

Kultaisen hanan Vetimet Katso lisää remontoituja keittiöitä ja vinkkejä keittiöremonttiin. Tutustu tarkemmin K-Raudan omaan Cello-keittiöiden mallistoon.

Katso lisää ideoita keittiöremonttiin

keittioremontilla-tilaa-ja-valoa-k-rauta-ak4