K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kattoa myöten mietitty – kylpyhuoneen katto

Päivitetty 17.01.2022

Kylpyhuoneen katto voi olla isossa roolissa kylpytilan sisustuksessa. Persoonallinen valinta vaikuttaa koko tilan ilmeeseen. Huolellisesti viimeistelty kattopanelointi lisää tilan seesteisyyttä ja puhtauden tunnetta. Katso tuotesuosituksemme sekä 5 vinkkiä kylpyhuoneen kattoon.

Sisustamisen trendit ylettyvät myös kylpyhuoneen kattoon. Varman valkoisen rinnalla on lukemattomasti kiinnostavia vaihtoehtoja. Tuliko kylpyhuone remontoitua varman päälle? Kattopaneloinnilla voit lisätä hetkessä viihtyisää lämpöä tai näyttävää kontrastia. Edullisilla peruslaatoilla laatoitetun pesutilan katon juju voikin olla upea sormipaneeli, joka jatkuu katosta saunan taustaseinään.

Mänty ja kuusi ovat materiaaleista huokeimmat. Oksaton puumateriaali ja roiskesuojattu, asennusvalmis viimeistely nostavat paneelin hintaa. Tuotteen voi käsitellä myös itse omaan tyyliin ja kodin värimaailmaan sopivaksi. Vähäeleinen kattoratkaisu tukee muuta sisustusta. Kolmiulotteiset paneelit antavat tilalle arvoa ja parantaa akustiikkaa.

Valitsetko perinteisen vai persoonallisen kattopaneelin märkätilan kattoon?

Perinteiset vaihtoehdot

1. Edullinen valkolakattu kuusipaneeli

Kotimainen valkolakattu kuusipaneeli on ajaton järkivalinta. Sen voi asentaa sellaisenaan tai jatkokäsitellä haluamallaan tavalla. PEFC-sertifioitu paneeli on päätypontattu. Se ei sovellu saunaan. 14x120x2200 mm.

2. Nopean viimeistelijän MDF-paneeli

Valkoinen, kotimainen Cello Muonio -paneeli on valmistettu laadukkaasta, maalatusta ja kosteudenkestävästä MDF-levystä. Materiaali sopii erityisesti omatoimiselle remontoijalle, sillä se on tasalaatuinen, eikä siinä ole puun elämistä. MDF-paneelin pinta on likaa hylkivä. Tällaisesta helppoudesta maksaa mielellään muutaman kympin lisää. Paneelissa on päätyponttaus, eikä sen asennuksessa juuri synny materiaalihukkaa. Paneeleiden väliin jää 4 millimetrin moderni kapea avosauma. Koko: 10x154x2080 mm.

3. Oksaton leppäpaneeli

Laadukas STP-saunapaneeli on oksatonta ja pihkatonta leppää. Käsittelemättömän, kauniin punertavanruskean paneelin reunat on pyöristetty. Saatavilla on useita eri pituuksia kolmeen metriin saakka. 15x90x1800 mm.

Persoonalliset vaihtoehdot

1. Trendikäs sormipaneeli männystä

Puuvalmiissa Cello-sormipaneelissa yhdistyvät ajattomuus ja ajankohtaisuus. Kotimainen PEFC-sertifioitu mäntypaneeli on turvallinen, näyttävä ja kestävä kolmiulotteinen elementti. Päätypontatussa paneelissa on piilokiinnitys. Tuote kaipaa kosteudenkestosuojauksen. Koko: 15x95x2370 mm.

2. Aaltoileva kuusipaneeli muotivärissä

Cello Loimu -paneelin tyylikäs mokan sävy ja näyttävä tekstuuri luovat kylpyhuoneen katosta hetkessä sisustusta nostattavan elementin. Kotimaisen PEFC-sertifioidun kuusipaneelin voi asentaa myös saunaan. Valmiiksi käsitelty ja terveoksainen paneeli kiinnitetään koolaukseen esimerkiksi viimeistelynaulaimella. 15x95x2250 mm.

3. Mattamusta designsormipaneeli

siparila-vire-musta-kattopaneeli-pesuhuoneessa-k-rauta

Ristomatti Ratian suunnittelema trendikäs mattamusta Vire-sormipaneeli on valmistettu oksattomasta männystä ja roiskesuojattu valmiiksi. Näin ollen kosteussuojakäsittelyä ei tarvita erikseen. Kotimainen PEFC-sertifioitu paneeli sopii myös saunaan, joten tällä voit luoda näyttävän tumman kokonaisuuden kylpytiloihin. Ylellinen valinta, kun haluat panostaa! Koko: 15x90x2700 mm.

Pesuhuoneen katto – 5 tärkeää vinkkiä

1. Käsittele puuvalmis paneeli kosteudenkestäväksi esimerkiksi sopivalla maalilla, saunasuojalla tai vahalla. Puuvalmiin vaihtoehdon voi värjätä itse haluamallaan tavalla läpikuultavaksi, mattapintaiseksi tai kiiltäväksi millä tahansa sävyllä. Nyt trendikkäimpiä ovat lämpimät mokan sävyt, harmaa ja musta.

2. Tehosta pesuhuoneen katolla tilan tunnelmaa. Luo avaruuden tuntua vaalealla, sileällä pinnalla. Suosituilla puun sävyillä syntyy kutsuva, rauhoittava tunnelma. Musta katto tehostaa pesutilan ja kylpyhuoneen graafista ilmettä.

3. Tuo kodikkuutta tilaan eläväpintaisella ja oksaisella puulla. Puuvaihtoehdoista käsittelemätön kuusi ja mänty ovat myös edullisimmat. Jos oksaisuus mietityttää, kysele siitä myyjältä. Pienestä mallipalasta ei välttämättä saa oikeaa käsitystä.

4. Varmista oksaton katto MDF-levyllä tai maalatulla vaihtoehdolla. Niissä ei näy oksan jälkiä. Myös valmiiksi pintakäsitelty mänty on oksatonta.

5. Anna paneeleiden tasaantua paketeissaan noin viikon ajan ennen asennusta, koska puu on elävä luonnonmateriaali ja jokainen paneeli on erilainen. MDF-paneeleille sopiva tasaantumisaika on minimissään kaksi vuorokautta. Tarkista tuotteet hyvin ennen asennusta. Asennettuna tuote on hyväksytty.

Katso katto- ja seinäpaneeleiden valikoimaa ja tutustu myös Siparilan paneeleihin.

Kylpyhuoneen kattoon suosittelemme: 

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje