Ulkoporeallas vai kylpytynnyri – katso vinkit valintaan ja huoltoon!

Harkitsetko oman pihakylpylän perustamista? Se onnistuu hankkimalla kotipihalle tai mökille ulkoporeallas tai kylpytynnyri eli palju. Tutustu upeisiin tuotteisiin ja lue asiantuntijan vinkit ulkoporealtaiden ja paljujen huoltoon.

Tässä artikkelissa kerromme kattavasti ulkoporealtaiden sekä paljujen valinnasta ja huollosta. Voit lukea koko artikkelin tai siirtyä suoraan haluaamasi kohtaan:

Mitä pitää tietää ulkoporealtaan ja paljun valinnassa?

Kun suunnittelet paljun tai porealtaan hankintaa, mieti ensin sille sopiva paikka ja huomioi myös ympäristö. Esimerkiksi ulkoporeallas tarvitsee sähköä ja palju tupruttaa savua lämmetessään. Pohdi myös, millainen kylpijä olet. Jos haluat kylvyn valmistuvan nopeasti, ulkoporeallas voi olla sinulle parempi vaihtoehto. Rauhalliseen lämmitykseen sopii kylpytynnyri.

Lue lisää ulkoporealtaiden ja kylpytynnyrien ominaisuuksista, huollosta ja turvallisuudesta.

Neljä ihmistä kylpemässä paljussa talvella keskellä kaunista lumimaisemaa
Syksy ja talvi ovat parhaita vuodenaikoja nauttia paljun tai ulkoporealtaan lämmöstä.

Valitse sinulle sopivin poreallas

Valikoimastamme löytyy paljon erilaisia porealtaita. Tutustu alta muutamiin upeisiin porealtaisiin sekä niiden ominaisuuksiin. Kaikki porealtaat löydät myös täältä.

CELLO Spa Pyhän kanssa tuot ylellisyyttä arkeen

Cello Spa Pyhä ulkoporeallas

Cello Spa Pyhä -ulkoporeallas on valmistettu Suomessa vaativiin olosuhteisiin. Materiaalit ja komponentit kestävät pakkasta ja lämpötilan vaihteluita. Cello Spa Pyhään voi lisähinnasta valita altaan sisä- ja ulkovärin tai hankkia lisälämmittimen ja WiFi-etäohjauksen.

CELLO Spa Rukalla vaivattomat poreet läpi vuoden 

Cello Spa Ruka ulkoporeallas

Ulkoporeallas Cello Spa Ruka on laadukas kotimainen avainlipputuote huoletonta kylpemistä etsivälle. Hyvä lämpöeristys ja kehittynyt elektroniikka takaavat aina käyttövalmiin ulkoporealtaan edulliset käyttökustannukset.

Novitek Halti Premiumista saat suuren huippualtaan 

Novitek Halti Premium ulkoporeallas

Kotimainen Novitek Halti Premium tarjoaa upeat puitteet jopa seitsemälle kylpijälle. Hierontaominaisuudet hellivät koko kehoa. Premium-ulkoporealtaissa on tehokkaammat hieronnat, erillinen suodatinpumppu, tunnelmallinen led-valaistus sekä helppokäyttöinen kosketusnäyttö.

Hierovaa nautintoa Novitek Olos Basicilla 

Novitek Olos Basic ulkoporeallas

Kotimainen Novitek Olos Basic -ulkoporeallas on suunniteltu erityisesti hierontaa silmällä pitäen. Olos soveltuu perinteisen kylpynautiskelun lisäksi lihashuoltoon. Altaassa on kolme istumapaikkaa ja kaksi makuupaikkaa.

Porealtaan huolto

 • Annostele oikein:
  Vedenhoidossa voit käyttää joko klooria tai kloorittomia aineita. Perussääntö kloorin kanssa on, että yksi tabletti veteen kylvyn jälkeen ja kansi kiinni odottamaan uutta kertaa.
 • Tarkista pH:
  Jos vesi on sameaa tai vaahtoavaa, tarkista pH-arvo altaan mukana tulevilla testiliuskoilla. Veden pH tulee olla 7,2–7,8.
 • Pese kuitusuodatin:
  Pese kuitusuodatin kuukausittain. Hanki kaksi suodatinta – näin toinen on aina valmis altaaseen.
 • Vaihda vesi:
  Vaihda vesi 2–3 kertaa vuodessa keväällä ja loppuvuodesta ennen pakkasten saapumista. Käytä tyhjennykseen Novitek Uppopumppua.

Löydä itsellesi paras palju

Tästä löydät kaksi erinomaista paljuvaihtoehtoa. Tutustu mallien ominaisuuksiin ja valitse itsellesi paras kylpytynnyri. Löydät kaikki kylpytynnyrimme täältä.

Hyvä peruspalju

Cello By Kirami kylpytynnyri saaristossa

Cello by Kirami sopii yhtä hyvin perheen kylpyhetkiin kuin ystäväporukan illanviettoihin. Veden lämmittää altaan ulkopuolelle sijoitettava tehokas ja nopea CULTkamiina. Kestävä ulkokuori on hiilen sävyisellä petsillä käsiteltyä, suomalaista kuusipaneelia.

Koko perheelle sopiva palju

Kirami comfort family -kylpytynnyri saaristossa

Kirami Comfort Family -kylpytynnyri on kehitetty koko perheen tarpeisiin. Tynnyrissä on integroidut sisäaskelmat, jotka helpottavat tynnyriin astumista. Lapset voivat istua korkeimmalla askelmalla. Koot M ja L. Family L soveltuu suuremmallekin porukalle.

Näin hoidat paljua

 • Säädä pH-arvo ja puhdista:
  Kylpyveden pito puhtaana ja miellyttävänä koostuu vain muutamasta työvaiheesta. Mittaa ensin veden tila ja säädä se kuntoon ph-rakeilla ja puhdistustableteilla.
 • Vaihda vesi:
  Kylpytynnyrin vesihuolto vaihtelee paljon riippuen siitä, missä paljua käytetään. Kesämökillä, jossa vesi otetaan merestä tai järvestä, voit vaihtaa veden vaikka joka kylpykerraksi. Jos haluat kylpeä samassa vedessä 1–3 kertaa, esimerkiksi koko viikonlopun, puhdista vesi esimerkiksi raemaisella Shokkihapella tai vähitellen puhdistavalla aktiivihappitabletilla.
 • Satsaa hygieniaan:
  Jos täytät paljun vesijohto- tai kaivovedellä, satsaa perusteellisempaan vesihygieniaan, jolloin vesi säilyy puhtaana pitkään.

K-Raudasta saat apua pihan tai terassin suunnitteluun. Tutustu suunnittelupalveluumme.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 84 Ei 13