K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Laattojen valinta kodin eri tiloihin

Päivitetty 01.03.2023

Laatta sopii kylpyhuoneen ja eteisen lisäksi mainiosti myös kodin muihin tiloihin. Lue vinkkimme ja valitse sopiva laatoitus kodin jokaiseen huoneeseen.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavat asiat:

Laattojen plussat ja miinukset

Kuinka valitsen oikean seinä- tai lattialaatan?

Valitse laatta käyttötavan mukaan

Laattojen valinta kylpyhuoneeseen

Haluatko kylpyhuoneen lattiaasi hyvän, paremman vai parhaan laatan?

Laatoissa on runsaasti valinnanvaraa

Laatoissa on laaja hintaskaala

Laattojen asennus on tarkkaa puuhaa

Oikeat työvälineet laatoitukseen

Laattojen hoito

Vaihtoehtoja laattalattialle

laattojen-valinta-k-rauta-cello-scale

Kuvassa Cellon Scale-lattialaatta, joka on pakkasenkestävä ja ajaton valinta kodin sisä- ja ulkotiloihin.

Keraaminen lattialaatta peittää yhä useamman keittiön ja olohuoneen lattiaa ja usein sama tai ainakin saman laattaperheen laatta jatkuu eteisen, hallin ja keittiön kautta oleskelutiloihin. Keittiön lattiaa voidaan jäntevöittää tai rytmittää laatoittamalla kuvio eri värillä tai rajaamalla alue mosaiikkikuviolla. Erityisesti lapsi- ja lemmikkiperheissä laatta on käytännöllinen, sillä se kestää reipasta pesua.

Kylpyhuoneissa laattojen koko on viime vuosina kasvanut. Suomalaiskoteihin asennetaan lattialaattoja, joiden koko on jopa 45 X 90 cm. Suurikokoinen laatta tarvitsee hyvin suoran ja jämäkän alustan, joten se ei sovellu kaikkiin vanhoihin kohteisiin ilman alustaa suoristavia muutoksia. Maltillisen kokoinen laatta sopii vanhaankin taloon, mutta silloin lattia on ensin levytettävä saneerauslevyllä, joka ei elä lainkaan.

Vaikka laattalattia on helppohoitoinen ja kestävä, sekään ei kestä mitä hyvänsä. Jos laatta jostain syystä vaurioituu, yksittäisen laatan vaihtaminen on vaikeaa. Kun alla on lattialämmitys, laatta on mukava jalalle. Se myös luovuttaa lämpöä tasaisesti asuintiloihin.

Laattojen plussat ja miinukset

Plussat:

 • Sopii kuivaan ja kosteaan tilaan
 • Erittäin kulutuksenkestävä ja pitkäikäinen
 • Näyttävä materiaali erilaisilla pintavaihtoehdoilla
 • Kuumalla säällä miellyttävän viileä
 • Haalistumaton ja ympäristöystävällinen
 • Helppohoitoinen
 • Paloturvallinen

Miinukset:

 • Yksittäisen laatan vaihtaminen vaikeaa
 • Ilman lattialämmitystä saattaa tuntua viileältä

Kuinka valitsen oikean seinä- tai lattialaatan?

Yleinen ohje on, että suurta laattaa ei tulisi laittaa pieneen tilaan ja päinvastoin. Mutta säännöt on tehty rikottaviksi: oikein käytettynä suuri laatta voi näyttää pienessä tilassa todella hyvältä. Kun saumoja on vähän, näyttää seinäpinta sileämmältä ja suuremmalta.

Ladonta vaikuttaa paljon laattapinnan ulkonäköön. Yleinen ratkaisu on, että käytetään yksivärisiä laattoja vaakaladontana ja ornamentti tai muu koristekuvio tehdään pystyyn. Vaakaladonnan hyvä puoli on, että se avartaa tilaa. Pystyladonta puolestaan korottaa. Katso 6 erilaista laattojen ladontaideaa!

Myös väreillä voi tuoda tilan tuntua. Vaalea ja kiiltävä laatta suurentaa. Tumma ja mattapintainen pienentää. Suuret kuviot voivat tehdä tilasta pienemmän ja levottomamman tuntuisen.

laattojen-valinta-k-rauta-cello-hexatile-cement-laatta

Cellon Hexatile Cement kuusikulmaista lattialaattaa löytyy eri sävyissä ja kuvioilla.

Valitse laatta käyttötavan mukaan

Lattialaattaa voi laittaa seinään, mutta seinälaatat eivät pääsääntöisesti sovellu lattiaan. Syynä on se, että seinällä käytettävät kaakelilaatat eivät kestä samanlaista rasitusta kuin lattialle soveltuvat klinkkerilaatat.

Ulos ja muihin kylmänä pidettäviin tiloihin, kuten mökkisaunan seinälle, tarvitaan tietenkin laatta, joka kestää pakkasta.

Valintaa helpottaa kulutuksenkestävyydestä kertova symboli. Lasitettujen laattojen kestävyydestä kertoo PEI-luokitus ja lasittamattomien MOHS-luokitus. Mitä suurempi luku, sitä paremmin laatta kestää rasitusta.

laattojen-valinta-k-rauta-cello-treverkfusion-harmaa

Laattalattia voi myös näyttää erehdyttävästi puulattialta. Kuvassa Cellon harmaa Treverkfusion lattialaatta, jota on saatavissa kolmessa eri sävyssä.

Laattojen valinta kylpyhuoneeseen

laattojen-valinta-kylpyhuoneeseen-k-rauta-u

Valkoinen allaskaappi on Cellon Wave-mallistoa, seinän vihreä laatta puolestaan kauniin eläväinen Cello Lume, jota on saatavissa eri sävyissä ja lattiassa kivikuvioinen lattialaatta Cello Mystone Ceppo di Gre 60x60 beige. Näyttävä kuparin värinen pesuallashana on Damixa 74021.87 Silhouet.

Kylpyhuoneen seinään löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja! K-Raudan valikoimista löydät yli 300 erilaista seinälaattaa. Samoin lattialaattoja on yli 300 erilaista! Pesuhuoneen lattioissa arvostetaan nyt suuria pintoja ja materiaalin tuntua. Ulkonäön lisäksi tärkeää on turvallisuus. Lattian osalta on hyvä huomioida laatan pinnan karheus ja koko.

Kylpyhuoneen lattialaattoihin pätee sama sääntö kuin muidenkin huoneiden tiloihin, eli seinälaattaa ei saa asentaa lattiaan. Lattialaatan voi puolestaan asentaa myös halutessaan seinään.

Hanki laattoja tarpeeksi myös asennushukkaa varten ja tarkista pakettien valmistuserä. Eri valmistuserissä voi olla sävyeroja. Jos laattaan kuuluu värivaihtelua, tee aina ensin koeladonta, jotta näet kuvioiden luontevan jatkumon.

Sauman värillä on iso rooli. Jos haluat korostaa saumaa, valitse selkeästi erisävyinen saumalaasti. Jos haluat sauman sulautuvan valitsemaasi laattaan, valitse sauman sävyksi miltei saman värinen sauma. Valkoinen sauma lattiassa ei ole helpoin ratkaisu puhtaanapidon kannalta. Huomio! Lasittamattomien, matta/himmeä- ja karkealasitteisten sekä struktuuripintaisten laattojen saumaukseen suositellaan saman sävyistä saumausainetta. Käyttäessä laatan sävystä voimakkaasti poikkeavaa sävyä on suositeltavaa tehdä ensin koesaumaus. Poikkeava saumasävy voi värjätä laatan.

Pidä mielessä, että pienilaattaisessa lattiassa on enemmän saumoja ja puhtaana pitämistä. Erittäin tummista laatoista erottuvat helposti kalkkiraidat.

Lattialaattaa valittaessa kylpyhuoneeseen, on syytä miettiä myös laatan karheutta, jotta liikkuminen märillä jalkapohjilla on turvallista. Perinteisessä 10x10 cm kokoisessa laatassa R9-luokka tai luokittelematon sopii hyvin kotiolojen kylpyhuoneisiin. Mitä pienempi laatta on, sitä enemmän sen saumat tuovat kitkaa ja sitä turvallisempi sen päällä on kävellä märillä jaloilla. Esimerkiksi mosaiikkilaatassa saumaa on paljon. Toki on hyvä huomioda, että pinta ei siinäkään olisi täysin kiiltävä märkätiloissa. R10 ja R10/B -liukkausluokalla oleva lattialaatta on karheampi ja tuo hyvin kitkaa paljaan jalan alle. Isommassa laatassa saumojen osuus on pienempi, joten kosteaan tilaan suositellaan vähintään R10-liukkausluokkaa. Liukkausluokan määrittäminen ei ole pakollinen tieto laattavalmistajalta. Kaikissa lattialaatoissa ei sitä siksi mainita. Mikäli sinua kiinnostaa tutustua tarkemmin liukastumisenestoluokituksiin, niin alla on siitä hieman tietoa.

Liukastumisenestoluokitus R-luokitus

Julkisten tilojen lattiakäyttöön tarkoitetut laatat voidaan luokitella karheutensa mukaan (DIN 51130 mukaisesti). Väliaineena kosketuksessa laatan ja kengän välissä on öljy.

 • R9 - Kaltevuus yli 6° ja enintään 10°
 • R10 - Kaltevuus yli 10° ja enintään 19°
 • R11 - Kaltevuus yli 19° ja enintään 27°
 • R12 - Kaltevuus yli 27° ja enintään 35°
 • R13 - Kaltevuus yli 35°

Liukastumisenestoluokitus A, B, C

Kosteiden tilojen lattiakäyttöön tarkoitetut laatat voidaan luokitella karheutensa mukaan kolmeen liukastumisenestoluokkaan (DIN 51097 mukaisesti). Väliaineena koestuksessa laatan ja paljaan jalan välissä on vesi.

 • A-luokka: lievästi karhea. Liukastumisenesto vähintään 12° kulmassa
 • B-luokka: karhea. Liukastumisenesto vähintään 18° kulmassa
 • C-luokka: erittäin karhea. Liukastumisenesto vähintään 24° kulmassa

Kaikilla lattialaatoilla ei välttämättä ole R- ja/tai ABC –luokituksia. Niitä sovelletaan lähinnä julkisia tiloja suunniteltaessa. Kotikäyttöön moni laatta voi soveltua hyvin, vaikka sillä ei virallista liukkaudenestoluokitusta olisikaan. Etenkin ABC-luokitus on melko harvinainen, ja sitä tarvitaan esim. uimahallitiloissa.

Pientä vai suurta lattialaattaa kylpyhuoneeseen?

Perinteinen neliön mallinen lattiakaivo keskellä lattiaa vaatii kaadon kaivon suuntaan kaivon ympäriltä joka suunnasta, jotta vesi valuu kaivoon. Tällöin kylpyhuoneen lattialaatan koko voi suurimmillaan olla 10x10 cm.

Suorakaiteen mallisella linjalattiakaivolla varustettu kylpyhuoneen lattia vaatii kallistuksen kaadon vain yhteen suuntaan. Tämä tarkoittaa sitä, että lattiaan voidaan valita iso lattialaatta. Huomio kuitenkin, että iso lattialaatta on oltava karheampi kun R9.

unidrain-linjalattiakaivo-ja-ritila-k-rauta

Unidrain-linjalattiakaivot ovat tunnettuja tyylikkäästä muotoilustaan sekä käytännöllisyydestään.

Linjalattiakaivot ovat yleistymässä, mutta edelleen pääosin käytetään pyöreää lattiakaivoa ja neliökantta lattian keskellä. Tässä suurin vaikuttaja on hinta, joka linjalattiakaivoissa on moninkertainen perinteiseen verrattuna. Kuitenkaan koko kylpyhuoneen budjetissa hinta ei ole merkittävä suhteutettuna saatuun hyötyyn ja vaikutukseen asunnon jälleenmyyntiarvoon. Huomioi myös, että liikuntarajoitteisen on helpompi liikkua kylpyhuoneessa, jonka kaato on yhteen suuntaan.

 • Linjalattiakaivoja löytyy hyvin laajassa värivalikoimassa, joten värimaailma voidaan valita yhteneväksi suihkusetin tai ympäröivän laatoituksen kanssa (musta, kupari, kromi...).
 • Saatavissa on myös päälle laatoitettava vaihtoehto, jossa kaivon kansi voidaan laatoittaa samalla laatalla kuin muukin lattia. Tällöin lattiakaivo on erittäin huomaamaton.
 • Unidrain lattiakaivokalusteessa oleva ainutlaatuinen seinälaipparakenne takaa vesitiiveyden, vaikka vesi ohjataan seinää kohti.

Hyvä tietää: Linjalattiakaivojen saatavuus K-Raudan myymälöistä vaihtelee, mutta k-rauta.fi-verkkokaupan kautta saatavuus on erinomainen ja myymälöistä voi myös tilata tuotteita helposti.

Haluatko kylpyhuoneen lattiaasi hyvän, paremman vai parhaan laatan?

kylpyhuoneeseen-hyva-parempi-vai-paras-laatta-k-rauta

Erilaiset kivipinnat, marmorit ja betonijäljitelmät ovat nyt remontoijien mielessä laattaostoksilla. K-Raudan asiantuntija valitsi kolme eri hintaluokan suurta lattialaattaa, joilla kylpytilaan saa luotua aisteja hemmottelevan tunnelman.

Hyvä: Betonia henkivä klassikko

Edullinen Goodiy Beton 30,5 x 61 cm -laatta on teollisuustyylinen klassikko ja italialainen porcellanato-laatta. Betonia jäljittelevä pintastruktuuri luo tilaan urbaanin ja nuorekkaan ilmeen. Liukkaudenestoluokka eli sen karheusarvo on kosteisiin tiloihin sopiva R10, eli lattian pinta on turvallinen myös kosteana. Laatan paksuus on 7,5 mm. Se on kulutuksen kestoltaan viisiluokkaisessa PEI-luokituksessa erinomaista PEI4-luokkaa. Laatoita betonia jäljittelevällä laatalla vaikka koko asunnon pinnat.

goodiy-beton-lattialaatta-k-rauta

Lisätietoja Goodiy Beton -lattialaatasta

Parempi: Puuterinen moniottelija

Seesteinen Cello Powder Sand 30 x 60 cm -laatta luo tilaan spa-henkeä. Sillä on kaunis lasitettu, betonia jäljittelevä ilme. Vaihtoehtoina on neljä puuterista sävyä. Laadukas porcellanato-laatta on läpivärjätty. Se on kovuudeltaan erinomainen ja julkitiloihinkin sopiva. Tästä kertovat sen 9,5 mm:n paksuus sekä vedenimukyky ja tiiviys, joka on hyvin alhainen, BIa ≤ 0,5 %. Liukkaudenestoluokitus on R10. Rektifioitujen eli mittansa pitävien reunojen ansiosta laatan voi asentaa lähes huomaamattomilla saumoilla. Sarjassa on useita eri kokoja ja esimerkiksi kuusikulmainen vaihtoehto sekä kalanruotomosaiikki. Monipuolinen laattasarja antaa mahdollisuuden luoda kylpyhuoneeseen kiinnostavan mutta yhtenäisen ilmeen muuttamalla laattakokoa esimerkiksi seinissä tai hyllysyvennyksessä.

cello-powder-sand30x60-lattialaatta-k-rauta

Lisätietoja Cello Powder -lattialaatasta

Paras: Antibakteerista ekoluksusta

Ekologinen Cello Carácter 30 x 60 cm -laatta sopii tyyliä vaalivalle lapsiperheelle. Trendikäs porcellanato -laatta luo kylpyhuoneeseen luonnonmukaista retriittitunnelmaa. Ylelliseltä kivipinnalta näyttävä laatta on 40-prosenttisesti kierrätysmateriaalia. Laatan paksuus on 8,5 mm. Sen liukkaudenestoluokka on julkitiloihinkin sopiva R10, eli se on kosteanakin turvallinen myös pienten lasten kanssa. Eläväinen pintakuviointi pitää jopa lapsiperheen kodin huoliteltuna, sillä roskat eivät erotu siitä helposti. Carácter-sarjan laatoissa on tekninen antibakteerinen pinta, joka eliminoi 99,9 prosenttia bakteereista ja mikrobeista. StepWise-pinta taas saa laatan tuntumaan lempeän miellyttävältä paljaan jalan alla.

lattialaatta-cello-caracter-30x60-beige-k-rauta

Lisätietoja Cello Carácter -lattialaatasta

Laatoissa on runsaasti valinnanvaraa

Lattialaattojen kirjo on valtava. Erilaisia värejä, kiiltoasteita, kuoseja ja pinnanmuotoja on liki loputtomasti. Kokoskaala yltää pikkuriikkisistä mosaiikkilaatoista 120x120 ja jopa 120x240 senttimetrin kokoisiin jättiläisiin. K-Raudan valikoimassa suurin laatta on 60x120 sentin kokoinen. Nykyään laatan ei tarvitse olla muodoltaan neliö tai suorakaide. Yhtä hyvin sen muotokieli voi imitoida vaikkapa nuolenkärkeä tai olla retro kuusikulmainen eli hexagon laatta. Tutustu K-Raudan lattialaattojen valikoimaan!

Pelkän kuvan perusteella laattaa ei kannata ostaa, sillä se ei anna kunnollista kuvaa laatan ominaisuuksista. Esimerkiksi laatan pintastruktuuri ja väri selviävät vasta laattaa hypistelemällä.

Laatan värivalinnassa on hyvä huomioida kodin muu sisustus. Sopiiko keittiön lattialaatta esimerkiksi kaapiston sävyyn? On hyvä muistaa, että tilan valaistus vaikuttaa osaltaan laatan väriin. Myös saumalaastin värillä on vaikutusta lattiasta syntyvään kokonaisvaikutelmaan. Halutaanko värin sulauttavan sauman laattoihin vai päinvastoin tehostavan sen olemassaoloa?

Suomalaisten maku on konservatiivinen. Siksi muodoiltaan selkeät, harmaan sävyiset lattialaatat ovat pysyneet suosiossa. Laattojen koko on kuitenkin kasvussa. Esimerkiksi 60 x 60 sentin lattialaatat tekevät nyt kauppansa.

Uusista tulokkaista suomalaisia kiinnostavat esimerkiksi puuta, eri kivilajeja ja marmoria jäljittelevät pintakuviot. Luonnolliset lämpimät värisävyt kuten hiekka, luonnonvalkoinen, ruskea ja pehmeät harmaan sävyt ovat nousussa. Samoin voimakkaat, mutta sävyiltään pehmeät värit ovat tulleet ilahduttamaan harmaan väriskaalan rinnalle. Myös erilaiset laattojen ladontatyylit ovat kovassa kasvussa, muun muassa kalanruoto-, tähkä-, vino- ja koriladonnat. Voidaankin sanoa, että vain mielikuvitus ja tekijän taidot asettavat rajoituksensa laatoituksen toteuttamiseen.

laattojen-valinta-k-rauta-cello-mystone-ceppo-di-gre-loft-asunnon-lattiassa

Laatta sopii myös makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen. Kuvassa harmaa lattialaatta Cello Mystone Ceppo Di Gre 60 x 60 cm. Laatassa on mukana erikokoisia halkaistuja kiviä, jotka tekevät sen pinnasta eläväisen. Eri sävyjä, saatavana myös 10 x 10 ja 30 x 30 kokoisina.

laattojen-valinta-k-rauta-cello-mystone-ceppo-di-gre

Tässä Cello Mystone Ceppo di gre harmaata lattialaattaa on käytetty keittiön seinässä. Lattialaattaa voi laittaa myös seinään, mutta seinälaatta ei käy lattiaan.

Tuotekirjo on valtava. Pelkän ulkonäön perusteella laatan soveltuvuutta tiettyyn käyttötarkoitukseen ei voi päätellä. Seinälaatta (kaakeli) ei esimerkiksi sovellu lattiaan. Sen sijaan lattialaatta soveltuu hyvin myös seinälle. Näin seinästäkin saadaan normaalia kaakelia tiiviimpi. Sopivan laatan valinnassa kannattaakin kääntyä asiantuntevan myyjän puoleen.

Laatoissa on laaja hintaskaala

Jos on lattialaatan koossa eroja, niin on myös ominaisuuksissa. Laadukkaan peruslaatan voi saada jo parin kympin neliöhinnalla. Kalleimpien tuotteiden neliöhinnat voivat kivuta useisiin satoihin euroihin. Hintaan vaikuttavat muun muassa laatan koko, visuaaliset ja tekniset ominaisuudet, valmistaja sekä valmistusmaa ja -tapa. Hintaan vaikuttaa myös se, onko laatan reunat leikatut vai ei.

Laatan hintaan vaikuttaa tuotteen tekninen laatu. Edullisimmissa laatoissa vedenimukykyprosentti voi olla korkeampi ja ne eivät välttämättä ole pakkasenkestäviä. Edullisin lattialaatta on useimmiten punasavesta valmistettu ja pintavärjätty. Kalliit laatat ovat kokonaan läpivärjättyjä ja rakenteeltaan erittäin tiiviitä. Niiden vedenimukyky on erittäin alhainen, jopa alle 0,5 prosenttia. Ne ovat myös pakkasenkestäviä. Laattojen aatelia ovat tiiviit, läpivärjätyt (Full-body) ja reunaleikatut Porcellanato-laatat.

Laattojen asennus on tarkkaa puuhaa

Laattojen asennuksen voi tehdä itse, mikäli taitoa on. Laatoitustyö on hyvä jättää ammattilaiselle, jos oma osaaminen yhtään epäilyttää. Erityisesti suurten laattojen asennus vaatii tarkkuutta ja taitoa.

Asennuspinnan pitää olla puhdas ja tasainen. Mitä isompi laatta sen tasaisempi pinnan täytyy olla. Jos tilassa on lattialämmitys, se tulee kytkeä pois päältä 2-4 vuorokautta ennen laatoitustyön aloittamista. Lämmitys voidaan laittaa takaisin päälle muutaman päivän päästä laatoituksesta. Märkätiloissa laatan alle tulee asentaa vedeneristys. HUOM! Jätä kylpyhuoneremontin rakenteet ja pinnat sekä putki- ja sähkötyöt osaaville ammattilaisille, lue lisää aiheesta. Käytettävän laastin ja laattojen lämpötilan tulee olla laatoitustyön alkaessa yli 10 celsiusastetta.

Kannattaa tarkistaa ennen asennusta, että laatat ovat ehjiä. Samaan tilaan tulevien laattojen tulisi olla myös samaa polttoerää. Näin vältytään sävyeroilta. Mikäli laattavalinta on voimakas värivaihtelultaan, laattoja on hyvä yhdistellä neljästä eri laatikosta. Näin saadaan aikaan kaunista ja elävää lattiapintaa.

Laattakuvio ja laattojen leikkaustarve on tärkeää suunnitella huolella etukäteen. Jos kuvio muodostuu erilaisista laatoista, kannattaa huomioida laattojen mittaerot ja paksuudet. Aina ennen laatoitustyön aloittamista on hyvä tehdä koeladonta lattialle. Katso ideoita laattojen kekseliäisiin ladontoihin.

Oikeat työvälineet laatoitukseen

Laatoittaja tarvitsee työn tekemiseen laastipaljun, sekoitustyökalut (esimerkiksi porakoneen ja siihen liitettävän laastivispilän), laastikamman laastin levittämiseen (valitse kamman hammastus laatan koon mukaan), kumilastan saumauslaastin levitykseen, saumanarua sekä timanttiterällä varustetun laattaleikkurin.

Jos asennetaan suurikokoisia laattoja, on varmistuttava, että valittu kiinnityslaasti soveltuu niiden asennukseen. Lattioissa, joissa on lattialämmitys, laastin tulisi olla joustavaa ja lämpölaajenemista kestävää.

Laattaa asennettaessa tulee varmistaa, että kiinnityslaastia on riittävästi koko laatan alueella. Laatat painetaan tiiviisti ja tasaisesti kiinni alustaan kiinni. Saumanarua käyttämällä varmistetaan laattavälien pysyminen tasalevyisinä. Perinteistä laattaa käytettäessä saumavälin leveys on kolmesta millistä ylöspäin. Leikatuissa laatoissa saumaväli voi olla vain 2-3 milliä.

Tutustu laatoituksen työvälineisiin verkkokaupassa! Kysy mitä vain laatoituksesta – Remonttineuvonta auttaa. Lähetä kysymys tai soita.

Kiillon Floorfix DF lattialaattalaasti soveltuu erityisesti suurten lattialaattojen kiinnitykseen.

Laattojen hoito

Laattojen peruspuhdistus hoituu vedellä ja pesuaineella. Kalkkisaostumiin ja rasvatahroihin kannattaa käyttää pinttyneelle lialle tarkoitettuja pesuaineita.

Kannattaa välttää fluorivetyhappoa sisältäviä puhdistusaineita ja karheita siivousvälineitä. Fluorivetyhappoa sisältävä pesuaine vaurioittaa keraamista laattaa, varsinkin lasitettua pintaa. Tarkista siis siivousaineen ainesosat.

Jos saumojen tummuminen huolestuttaa, ne voi käsitellä saumojen suoja-aineella. Asennusvaiheessa voi käyttää perinteisen savipohjaisen laastin sijasta epoksilaastia. Se on lähes huoltovapaa, sillä se ei ime itseensä vettä tai likaa.

Vaihtoehtoja laattalattialle

Leikittele-cello-puzzle-vinyylilankun-ladonnoilla-ja-vareilla-k-rauta-huonekuva

Kuvassa kalanruotokuvioinen Yukon Mistral HB vinyylilankkulattia elegantin vaalealla tammikuvioinnilla.

Lattiamateriaaleissa on mistä valita! Joko olet tutustunut vinyylilankkuun? Katso, kuinka rakennat helppohoitoisen ja kestävän lattian vinyylilankuilla. Vai miten olisi lämmin muovimatto? Nykyään kuosit ovat eläväisiä ja erityylisiä pintoja löytyy jokaiseen makuun.

Laattojen ladonta – 6 helppoa ja kekseliästä ladontaa

Tutustu lattialaattojen valikoimaan.

Tutustu seinälaattojen valikoimaan.

Katso kaikki lattiamateriaalit.

Kysy mitä vain maksutta remontoinnista, remonttineuvontamme auttaa.

Artikkeliin on haastateltu asiantuntijana K-Raudan laattojen tuotepäällikkö Virpi Korhosta.

Lattiaan vaikkapa näitä kaunokaisia: 

Liity K-Raudan remonttiasiakkaaksi ja hyödynnä palveluedut

k-raudan-remonttiasiakkuus-artikkelikuva

K-Raudan remonttiasiakkaana saat kaiken kokoisia remontteja helpottavia palveluita käyttöösi. Autamme sinua tarvittaessa suunnittelusta remonttijätteen kierrätykseen saakka.

Katso lisää ja liity remonttiasiakkaaksi
K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin