K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kuvatapettimallisto suomalaisilta suunnittelijoilta

Päivitetty 02.03.2021

Vain K-Raudoista tilaustuotteena saatava upea Cellon kuvatapettimallisto syntyi yhteistyössä kolmen suomalaisen suunnittelijan kanssa. Heille annettiin vapaat kädet, jotta jokaisen yksilöllinen kädenjälki tulisi esiin. Kreetta Järvenpää loi näyttävät kukkatapetit, Kaisa Kartela hellyyttävän eläinaiheisen ja pelkistetyn graafisen hahmokuosin. Heidi Valkola suunnitteli satukirjamaiset kuosit. Tutustu tapetteihin ja niiden syntytarinoihin!

Repäise. Laita tapetti.

"Ajatellaan, että minä joskus myyn tämän, en voi käyttää värejä. Ihmiset miettivät tulevaisuutta eivätkä välttämättä sitä, että he asuvat siellä nyt", sanoo Kreetta Järvenpää, Whispering- ja Fritillaria-kuvatapettien suunnittelija.

Uskaltaisitko sinäkin? Tapetin poistaminen ja kiinnittäminen käy nykyään nopeasti, joten kuosia ei tarvitse valita koko loppuelämää silmällä pitäen. Kokeile siis rohkeasti erilaisia kuoseja ja värejä!

K-Raudan ainutlaatuinen Cellon kuvatapettimallisto syntyi yhteistyössä kolmen suomalaisen suunnittelijan Kreetta Järvenpään, Kaisa Kartelan ja Heidi Valkolan kanssa. Cellon kuvatapeteilla on Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki muistuttamassa suomalaisen työn merkityksestä ja siitä, että tuotteet on suunniteltu Suomessa. Kaikki malliston tapetit ovat non woven -laatua. Levitä vain tapettiliima suoraan seinään ja kiinnitä tapetti. __Tapetit on saatavana vain K-Raudoista tilaustuotteina (hinta 41 €/m2 + rahti 16 €). __

Fritillaria-kuvatapetti päätyi kodin seinään

johanna-loukamaa-tapetoi-k-raudan-kuvatapetti-fritillarian-kodin-seinaan-u

Bloggari Johanna Loukamaa toteutti asuntonsa keittiöön näyttävän kuvatapettiseinän, jolle hän valitsi Kreetta Järvenpään upean Fritillaria-kukkakuvatapetin. Katso Johannan blogista, miten tapetointi sujui ja miltä tilassa näytti ennen ja jälkeen tapetoinnin.

Tapetin taikaa -juttuun tästä

Suunnittelijat tapettien takaa

Lue, miten upeat kuvatapetit saivat alkunsa ja mikä toimi suunnittelijoille inspiraation lähteenä.

Kreetta Järvenpää

repaise-laita-tapetti-kuvatapetit-kreetta-jarvenpaa-k-rauta

Whispering on eräänlainen kesäyön unelma ja taikapuutarha.

“Taiteilijaurallani yksi tärkeimmistä huomioista on ollut se, että inspiraation vuoksi ei tarvitse matkustaa mihinkään. Kipinä voi löytyä vaikka aamupalapöydästä, puiden lehdistä syystuulessa, kesäillan kauniista valosta. Arjen hiljaisessa virrassa on todella paljon asioita, jotka inspiroivat. Asetelmallisissa kukkakuvituksissani kantavana teemana on elämän kiertokulku nupusta täyteen kukkaan, aina lakastumiseen saakka. Kukka on kaunis jokaisessa kehitysvaiheessaan - niillä voi kuvittaa tunnelmia kauniisti ja välittää monenlaisia tunnetiloja. Alankomaiden 1600-luvun still life -maalausperinteistä ammentavien kuvien ajatuksena on säilöä kukkien loistoa myös talveksi.

repaise-laita-tapetti-fritillarian-kukkakuvatapetti-kreetta-jarvenpaa-k-rauta

Yleensä käytän mallina sekä kuivattuja että eläviä kukkia, mutta näissä kukkatapeteissa ei ole lainkaan kuivattuja kukkia. Fritillarian teemana on herääminen: kevään ja luonnon herääminen, ja aamufiilis. Tarinaa tärkeämpi on kuitenkin mielenmaisema. Näiden elementtien kautta jokainen voi löytää ja kertoa oman tarinansa.

repaise-laita-tapetti-whispering-kukkakuvatapetti-kreetta-jarvenpaa-k-rauta-

Whispering-kukkatapetti kuvastaa kesäillan tunnelmia. Mukana on kukkia tulppaanista ranunculukseen, iiristä ja jouluruusua, eli todella paljon kasveja, jotka eivät kuki yhtä aikaa. Siksi Whispering onkin eräänlainen kesäyön unelma ja taikapuutarha.”

Valokuvapetti Fritillaria on hieman hillitympi ja Whispering värien ilottelu, joka kiinnittää varmasti katseen.

Kaisa Kartela

repaise-laita-tapetti-kuvatapetit-kaisa-kartela-k-rauta

Haaveilijassa lähtökohtana oli tehdä pelkistetympi tapettikuosi aikuisempaan makuun.

”Lähdin näissä kuvituksissa liikkeelle sisustussilmä edellä, eli mietin, millaisen kuvan minä tai ystäväni voisimme laittaa seinälle. Valitsin kaikkiin tapetteihin maanläheiset pohjasävyt, jotka on helppo yhdistää osaksi sisustusta melko suurieleisistä kuvituksista huolimatta. Oman kokemukseni mukaan rohkeus sisustamisessa kannattaa: olipa kyse maalisävyistä tai tapeteista, olen aina ollut tyytyväisin niihin kaikkein uskaliaimpiin valintoihini.

repaise-laita-tapetti-elainaiheinen-kuuhunkurkottaja-kuvatapetti-kaisa-kartela-k-rauta

Kuuhunkurkottajan eläinpoppooseen halusin mukaan eläväistä pensselinjälkeä. Tausta on jätetty tarkoituksella ilmavaksi, jotta sisustusta voi jatkaa vaikka naulakolla tai muilla sisustusesineillä. Toisaalta kuvan kurkottajat voi kiinnittää rajaamalla myös kapeampaan seinään tai palkkiin. Taustaväriksi valitsin vaalean hiekan sävyn, johon on helppo yhdistää muita värejä.

repaise-laita-tapetti-graafinen-haaveilija-kuvatapetti-kaisa-kartela-beige-ja-terra-rosa-k-rauta

Viivapiirroksena toteutetussa Haaveilijassa lähtökohtana oli tehdä pelkistetympi tapettikuosi aikuisempaan makuun. Suunnitteluprosessin alussa mukana oli paljon värejä ja monia eri kuvituselementtejä. Tästä alkoi pelkistäminen, kunnes jäljellä oli enää taustaväri ja yksi hahmo. Istuva nainen oli sopivan abstrakti ja kokonaisuus jäi kaiken karsimisen jälkeen riittävän ilmavaksi.”

Heidi Valkola

repaise-laita-tapetti-kuvatapetit-heidi-valkola-k-rauta

Hauskana yksityiskohtana Meri-tapetista löytyy mursu, joka on ongella, mutta ongessa ei ole matoa.

“Inspiraationi kumpuaa lapsuuteni kirjoista, Tove Janssonin Muumi-piirustuksista ja Janoschin tarinoista. Nyt luen samoja kirjoja omalle lapselleni. Lapset eivät mieti ja analysoi kuvituksia puhki. Siksi on kiva tuoda kuvituksiin leikkisiä elementtejä mukaan, pieniä hassuja juttuja.

repaise-laita-tapetti-vihertava-niitty-kuvatapetti-heidi-valkola-k-rauta

Niitty-tapetissa näkyy lintu, joka kastelee kukkia ja pupu, joka on mennyt piiloon. Lapset epäilemättä haluaisivat kirkkaampia värejä, mutta tapettikuosin pitää miellyttää myös vanhempia. Niitty-tapetissa päävärinä on vahvasti murrettu tummanvihreä. Värivalinnat tuovat kokonaisuuteen rauhallisuutta.

repaise-laita-tapetti-meri-kuvatapetti-heidi-valkola-k-rauta

Suunnittelutyöni alkaa aina mielikuvasta, kuvitelmasta siitä, millaiseen taloon, huoneeseen – jopa millaiselle henkilölle – kuosi voisi sopia. Meri-tapettia suunnitellessani mielessäni oli moderni kaupunkikoti. Hauskana yksityiskohtana tapetista löytyy mursu, joka on ongella, mutta ongessa ei ole matoa. Mielestäni lapset voivat myös kosketella tapetteja! Rasvaiset sormenjäljet kuuluvat asiaan.”

Tietopaketti kuvatapeteista

Mikä on kuvatapetti?

Kuvatapetti on digitaalisesti printattu, 45 cm leveistä vuodista koostuva kuva. Kuvatapetissa voi olla tapettimaisesti toistuva, jatkuva kuvio tai se voi olla yksi iso kuva. Kuvatapeteilla on helppo tuoda sisustukseen persoonallista tunnelmaa. Tyypillisesti kuvatapetteja käytetään yhdellä seinällä joko korostamaan haluttua tilan yleisilmettä tai tuomaan jännittävä elementti tilaan. Kuvatapetit soveltuvat hyvin makuuhuoneisiin, lastenhuoneisiin, olohuoneisiin tai vaikka eteistiloihin.

Cellon kuvatapetit on printattu PVC-vapaalle, pääosin selluloosapohjaiselle non-woven-kuitutapetti-pohjalle, jossa ei ole raskasmetalleja tai muita haitallisia yhdisteitä. Tapetissa käytetyt värit, pinnoitteet ja liimat ovat vesipohjaisia. Tapetit on saatavana vain K-Raudoista tilaustuotteina (hinta 41 €/m2 + rahti 16 €).

Miten yhdistän kuvatapetin huoneen väreihin?

Kuvatapetit voidaan yhdistää kuvaan sointuviin tai sitä korostaviin yksivärisiin tapetteihin. Kuosista voi myös poimia sopivat värit ja maalata sävytetyllä sisämaalilla muut huoneen seinät, jolloin kokonaisuudesta tulee yhtenäinen.

Miten mittaan tapetin / valitsen oikeanmittaisen tapetin?

Kuvatapettien menekki lasketetaan kertomalla huoneen pituus huoneen korkeudella. Omilla mitoilla tilattaessa seinän mittoihin suositellaan lisäämään 5 cm ylimääräinen lisä kattamaan esim. mahdolliset pienet epätäsmällisyydet huoneen nurkissa. Ovia ja ikkunoita ei huomioida kuvatapetin menekin laskemisessa.

Poikkeaako kuvatapetin tapetointi perinteisen tapetin tapetoinnista?

Tapetointi aloitetaan leikkaamalla seinän korkuiset vuodat rullista merkkiviivoja pitkin. Vuodat on numeroitu ja ne sijoitetaan seinälle numeroidussa järjestyksessä vasemmalta oikealle. Muutoin tapetointi sujuu pohjatöiden ja työvaiheiden osalta samoin kuin perinteisellä non-woven-tapetilla.

Pelaa Jälkeä jättämättä -peliä ja koe upea tapettimallistomme

K-Raudasta tapetit ja tapetointitarvikkeet

k-raudasta-tapetit-ja-tapetointitvalineet-poika-ja-nainen-tutustuvat-tapettivaihtoehtoihin

K-Raudasta löydät kaiken mitä tarvitset onnistuneeseen tapetointiin. Runsaan valikoiman erilaisia tapetteja sekä tapetointivälineet, kuten tapettiliisterit ja seinaliimat ja muut tarvikkeet. Tutustu valikoimaan nettisivuillamme tai myymälässä. Tapetit ja tarvikkeet voit myös tilata kuljetuspalveluamme hyödyntämällä suoraan kotiisi. Jouduta remonttia ja katso myös muut K-Raudan palvelut. Haluatko keskustella tapetoinnista ja muista remontointitarpeista? Varaa maksuton palveluaika sinulle sopivaan K-Rautaan remontoinnin asiantuntijalle.