K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Asiantuntija vertaa: komposiittilaudan ja kestopuun erot

Päivitetty 20.05.2022

Kumpi sopii paremmin terassin rakentamiseen: komposiittilauta vai kestopuu? Lue asiantuntijamme vertailu komposiitin ja kestopuun eroista.

Kestävyys

Komposiittiilautojen kestävyydessä on eroja, sillä eri valmistajien tuotteissa on materiaalieroja. UPM:n ProFi-sarja pitää värinsä ja kestää iskuja. Se hylkii nesteitä ja likaa, koska pinta on suljettu.

Kestopuu on kestävää, sillä laadukas painekyllästetty puu kestää hyvin kulutusta ja säävaihteluja. Jos rakennat terassin kestopuusta, kannattaa runkoon valita A-luokan kestopuuta. Kansilaudoiksi ja kaiteisiin käy AB-luokan kestopuu.

Komposiitti terassi

Komposiitti on helppohoitoinen, turvallinen ja sopii erinomaisesti modernin talon yhteyteen. Kuvassa näkyy terassilauta UPM ProFi Deck 28x150x4000 yönmusta.

Ulkonäkö

Komposiittilauta sopii ulkonäkönsä puolesta etenkin modernin talon yhteyteen. Kuoseja on uritetuista puujäljitelmiin. Esimerkiksi ProFi Deck tarjoaa kuusi väriä ja kaksi erilaista pintaa, joista jokainen voi valita itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Kestopuu hivelee yleisesti suomalaisen silmää, ja painekyllästetty kestopuu sopii niin perinteisen kuin moderninkin talon rinnalle. Kestopuun sävyä voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi huollon yhteydessä, jos maku muuttuu tai entinen terassin sävy alkaa kyllästyttää.

Kestopuu terassi

Kestopuu on kaunis, kestävä ja se sopii niin perinteisen kuin moderninkin talon pihaan.

Ympäristö

UPM ProFi Deck -komposiittilaudoissa on kierrätettyä puukuitua ja muovia noin 85 %. Palat voi polttaa, hävittää sekajätteenä tai kierrättää energiajätteenä.

K-Raudan kestopuu on kotimaista mäntyä PEFC-sertifioiduista metsistä. Käytöstä poistettu puu pitää viedä keräyslavoille K-Rautaan tai jäteasemalle.

Huolto

Komposiittilauta on erittäin helppohoitoinen materiaali. Huolloksi riittää pölyjen pyyhkiminen ja vesipesu, jonka voi tehdä painepesurilla kevyellä paineella.

Kestopuu vaatii vuosittain pesun ja öljyämisen, harmaa Cello-terassilauta vain noin viiden vuoden välein. Puun pitää kuivua ennen uutta pintakäsittelyä.

turvallisuus

UPM:n ProFi-sarjan komposiittilaudat eivät ole liukkaita sateen jälkeen, koska niissä on kitkapinta. Komposiittilaudoista ei liukene kemikaaleja.

Hiljattain pintakäsitelty kestopuu voi olla märkänä yllättävän liukas. Painekyllästyksessä käytetään vain viranomaisten hyväksymiä aineita.

Lue lisää terassin rakentamisesta

Terassille esimerkiksi: 

Löydä sopivat piharakentamisen kiinnikkeet PROF-esitteestä

kiinnikkeet-piharakentamiseen-esite-krauta-artikkelikuva

Selaa esitettä

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje