K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Akkupyörösahan valinta: Hyvä, parempi vai paras?

Sahaaminen on tarkkuuslaji. Vakaalla akkupyörösahalla teet siistiä jälkeä ja homma nopeutuu huomattavasti. Valitse akkukäyttöinen versio, niin johdot eivät ole tiellä tehdessä. Katso asiantuntijamme vinkit ja onnistu akkupyörösahan valinnassa.

akkupyorosahan-valinta-k-rauta-artikkeli

Akkupyörösaha on tarkoitettu pitkien suorien linjojen sahaamiseen. Akkupyörösahoissa, kuten kaikissa työvälineissä, on eroja. Oikean akkupyörösahan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti sahan sahauskapasiteetti eli se, kuinka paksua materiaalia voidaan sahata, sekä saatavilla olevat akkuvaihtoehdot. Yleisin käyttöjännite on 18V, ja akkujen koot 2,0-9,0Ah merkistä riippuen.

Akun koko ei kerro akkupyörösahan tehosta

Akkukoneessa akun koko ei kerro sen tehosta vaan käyttöajasta. Akun koko siis kertoo, ”kuinka paljon polttoainetta on tankissa”. Nyrkkisääntönä voidaankin todeta että akkupyörösahassa kannattaa käyttää min. 4,0Ah akkua sen suuresta virrankulutuksesta johtuen.

Muista panostaa laadukkaaseen sahanterään

Myös laadukas sahanterä vaikuttaa aina lopputulokseen; harrastajasahassakin laadukas terä työstää hyvin, kun taasen halvalla terällä ei edes ammattisahalla saa hyvää työstöjälkeä aikaiseksi.

Valitse sinulle sopiva akkupyörösaha

Alta löydät kolme erilaista asiantuntijamme valitsemaa akkupyörösahaa: hyvä, parempi ja paras. Tutustu näiden akkupyörösahojen ominaisuuksiin ja valitse sinulle paras.

Hyvä: Akkupyörösaha FXA 18V XCLICK

akkupyorosahan-valinta-k-rauta-hyva

FXA XCLICK -akkupyörösaha on rakentajan, remontoijan ja harrastajanikkarin näppärä ja tehokas käsisirkkeli erilaisten materiaalien tarkkaan sahaamiseen. Akkupyörösahan maksimisahauskapasiteetti 90 asteen kulmassa on 54 mm ja 45 asteen kulmassa 40 mm.

Parempi: Akkupyörösaha RYOBI 18V R18CS-0 ONE+

akkupyorosahan-valinta-k-rauta-parempi

ONE+ R18CS-0 -akkupyörösaha on ihanteellinen pitkiin, suoriin sahauksiin, kuten keittiön työtasojen, lattialautojen tai listojen tarkkaan ja nopeaan katkaisuun. 18 V:n akkupyörösahan suuri sahauskapasiteetti takaa, että työkalu suoriutuu tehtävistä, joihin normaalisti vaaditaan verkkovirtakäyttöistä konetta. Lisäksi suuren, 4700 minuuttikierrosluvun ansiosta laitteen kanssa työskentely on tehokasta ja nopeaa. Sekä syvyyden että viistekulman säätö käy myös nopeasti ilman erillistä työkalua.

Paras: Akkupyörösaha MAKITA DHS680Z 18V

akkupyorosahan-valinta-k-rauta-paras

Makitan akkupyörösaha DHS680Z on tehokas ja kestävä pyörösaha vaativaan ammattikäyttöön. 18 V:n DHS680Z-akkupyörösahassa on kevyt rakenne ja pitkäikäinen hiiliharjaton moottori. Makitan akkukäyttöinen DHS680Z -pyörösaha on rakenteeltaan kevyt ja helposti käsiteltävä magnesiumvalupöydän ja teräsuojan ansiosta. Kompakti muotoilu ja työntösuuntaan muotoiltu kahva tekevät pyörösahasta helposti ohjattavan ja siten turvallisen.

Näin valitset pyörösahan terän

Pyörösahanterän hammasluku kertoo minkälainen on leikkuujälki ja leikkuunopeus. Sahattavan materiaalin kovuus (kova/pehmeä puu) auttaa myös valinnassa. Yleisesti kovempi puulaatu vaatii suuremman hammaslukumäärän kuin pehmeät puulajit. Tiheämpi hammastus (esim. Z80) antaa sileämmän puujäljen ja karkeampi perusterä (esim. Z24) puolestaan nopeamman työstön.

Useimmissa sahoissa on vakiona perusterä. Hyvä yleisterä moneen käyttöön on puolestaan keskikarkea hammastus Z48. Kaikki pyörösahanterät löydät täältä.