K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Akkukonesarjan valinta

Oletko hankkimassa akkuporakonetta? Ennen kuin ostat pelkän akkuporakoneen, tutustu K-Raudan akkukonesarjoihin. Akkukonesarjassa on useampi kone, jotka toimivat samoilla akuilla. Näin et maksa turhista akuista ja latureista. Akkukonesarjojen yhteishintakin on aina edullisempi kuin erikseen ostetuilla koneilla.

Akkukonesarjoja löytyy 12V- ja 18V-akuilla varustettuna. Seuraavassa esitellään 18V-akkukonesarjojen yleisin yhdistelmä; akkuporakone ja iskevä akkuruuvinväännin.

akkukonesarjan-valinta-k-rauta-artikkeli-yleinen

Akkuporakone ja akkuiskuporakone ilman iskua ovat tarkoitettu puun, metallin ja muovin poraamiseen. Akkuiskuporakone iskulla on puolestaan tarkoitettu betonin, kiven ja tiilen poraamiseen. Molemmilla koneilla onnistuu myös ruuvaaminen.

Porakoneella ruuvaaminen on optimaalista kun ruuvin halkaisija on alle 6 mm. Akkuporakoneessa on yleisimmin 13 mm pikaistukka. Poranterinä käytetään normaaleja lieriövartisia teriä poraamiseen sekä ruuvaamiseen magneettipitimen avulla normaaleja ruuvauskärkiä.

Iskevä ruuvinväännin puolestaan on parhaimmillaan ruuvaamisessa, kun ruuvin halkaisija on yli 6 mm ja varsinkin kaikissa pitkissä ruuveissa. Iskukoneiston avulla kone syöttää lisää vääntömomenttia ruuvin kiertosuunnan mukaisesti, jolloin ruuvaamisen työvaihe on 30% joutuisampi. Porakoneesta tuttua vaarallista kiertoliikettä isoja ruuveja ruuvattaessa ei pääse syntymään ranteelle, joten työergonomiakin on parempi. Iskevän ruuvivääntimen runkopituus on lisäksi lyhyt, (alle 20 cm), jolloin ruuvaaminen ahtaissakin paikoissa onnistuu vaivatta. Iskevällä ruuvinvääntimellä voi myös porata puuta, metallia ja muovia. Betonin tai kiven poraamiseen se ei sovellu. Iskevän ruuvinvääntimen istukka on magneetilla varustettu kiinteä HEX 6,35mm (1/4”), siksi poranterät sekä ruuvauskärjet tulee olla samalla HEX-kannalla varustettuja. Lisäksi pitkät ruuvit yleensä vaativat esiporaamisen puun halkeamisen välttämiseksi, näin HEX kannalla varustettujen poranterien ja ruuvauskärkien vaihto ristiin on helppoa ja nopeaa.

Hyvä, parempi vai paras: Valitse sinulle sopivin akkukonesarja

Koska akkukonesarjoissa on eroja, asiantuntjamme ovat valinneet parhaat akkukonesarjat eritasoisille tekijöille. Katso alta hyvä, parempi ja paras akkukonesarja ja valitse sinulle sopivin.

Hyvä akkukonesarja: FXA 18V-L XCLICK COMBOKIT JD63105083-A

akkukonesarjan-valinta-k-rauta-FXA

FXA 18V-L XCLICK COMBOKIT JD63105083-A -akkukonesarja on hyvä valinta harrastajan, nikkaroijan tai esimerkiksi kesämökkiläisen käyttöön. Tähän akkukonesarjaan kuuluu kaksivaihteinen akkuporakone pikaistukalla, iskevä ruuvinväännin ja kaksi kappaletta 2,0 Ah:n akkuja, laturi sekä pehmeä laukku. Akkujen latausaika on yksi tunti.

Parempi akkukonesarja: RYOBI R18PDID2-252S 18V ONE+

akkukonesarjan-valinta-k-rauta-ryobi

Akkukonesarja RYOBI R18PDID2-252S 18V ONE+ on loistava valinta rakentajalle sekä remontoijalle. Akkukonesarjaan kuuluu akkuiskuporakone, jossa on 50 Nm vääntö, 2 vaihdetta (0–500/0–1800 kierr./min) ja 13 mm:n istukka sekä iskevä ruuvinväännin, jossa vääntöä löytyy 200 Nm.

Paras akkukonesarja: MAKITA DLX2189TJ

akkukonesarjan-valinta-k-rauta-MAKITA

MAKITA DLX2189TJ -akkukonesarja on ammattilaisen ja vaativan harrastajan valinta. Tämä kahden hiiliharjattoman koneen 18 V:n akkukonesarja on tarkoitettu kovaan käyttöön. Akkukonesarja aisältää DDF484-akkuporakoneen ja DTD153-iskevän ruuvinvääntimen. Akkukonesarjassa on kaksi 5,0 Ah:n akkua. Mukana pikalatauslaite DC18RC, jonka latausaika 45 minuuttia.

Nyrkkisääntö onnistuneeseen ruuvaukseen

Kun ruuvi on halkaisijaltaan alle 6 mm, käytä akkuporakonetta. Kun ruuvi on halkaisijaltaan yli 6 mm tai ruuvaat pitkiä ruuveja, käytä iskevää ruuvinväännintä.