K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Monitoimityökalun valinta

Monitoimityökalu on todella monipuolinen ja hyödyllinen työkalu eri tasoisille tekijöille. Asiantuntijamme valitsi parhaat monitoimityökalut eri tasoisille tekijöille ja eri tasoisiin töihin. Katso lisää ja valitse sinulle sopivin monitoimityökalu.

Nimensä mukaisesti monitoimityökalu sopii puun, muovin ja metallin sahaukseen, sekä erilaisten materiaalien hiomiseen ja kaapimisen. Eri materiaaleille löytyy runsas terävalikoima, se auttaa materiaalin työstön lopputuloksen kanssa. Laitteella on helppo tehdä erilaisia sahauksia, leikkauksia, katkaisuja ja loveamisia, johon ei perinteiset työkalut aina sovellu. Myös erilaiset läpiviennit kaapistoihin sekä levyseiniin onnistuvat vaivatta. Jopa kaakelisaumojen poisto onnistuu siihen soveltuvalla erikoisterällä. Hionnassa kompakti hiomakolmio ja laadukas hiomapaperi puolestaan takaavat tasaisen jäljen ja nopean työstön pieniin hiomiskohteisiin. Akkuversiota käytettäessä ei myöskään häiritsevät johdotkaan ole tiellä, kun tehdään tarkkaa työskentelyä tai toimitaan ahtaammissa tiloissa.

monitoimityokalun-valinta-k-rauta-artikkeli-yleinen

Muista myös K-Raudan laadukkaat monitoimikoneiden tarvikkeet; työn jälki ja lopputulos on usein kiinni tarvikkeen laadusta. Huonolla tarvikkeella voi pilata hyvänkin työn vaikka käytössä olisi kuinka hyvä työkalu. Laadukkaan tarvikkeen avulla puolestaan nikkaroijankin työnjälki on lähes ammattilaisen veroista.

Näin valitset monitoimityökalun: Hyvä, parempi, paras ja ammattilaisen huippu

Asiantuntijamme ovat valinneet erilaisia monitoimityökaluja eritasoisille tekijöille. Tutustu monitoimityökaluihin ja valitse sinulle sopivin.

Hyvä monitoimityökalu: FXA 18V XCLICK -akkumonitoimityökalu

monitoimityokalun-valinta-k-rauta-FXA

AKKUMONITOIMITYÖKALU FXA 18V XCLICK -akkumonitoimityökalu sopii harrastajan, nikkaroijan tai kesämökkiläisen akkumonitoimityökaluksi. Sopii puun, muovin ja metallin tarkkaan sahaukseen sekä hiomiseen ja kaapimiseen. Heilahduskulma 3,2°. Avaimeton teränvaihto FXA-terille. Led-työvalo. Sopii FXA XCLICK -akkuihin. Tämä monitoimityökalu myydään ilman akkua ja laturia.

Parempi monitoimityökalu: RYOBI R18MT-0 ONE+ 18V -akkumonitoimityökalu

monitoimityokalun-valinta-k-rauta-ryobi

RYOBI R18MT-0 ONE+ 18V -akkumonitoimityökalu sopii erinomaisesti rakenatajalle ja remontoijalle puun, muovin ja metallin sahaukseen sekä hiomiseen ja kaapimiseen. Kierrosnopeus 11 000-22 000 rpm. Heilahduskulma oikea/vasen 3,0 °. Mukana hiomapaperit, sahanterä ja upotusterä.

Paras monitoimityökalu: MAKITA DTM51Z 18V -akkumonitoimityökalu

monitoimityokalun-valinta-k-rauta-Makita

MAKITA DTM51Z 18V -akkumonitoimityökalu on ammattilaisen ja vaativan harrastajan valinta. Ammattikäyttöön tarkoitettu 18 V:n akkukäyttöinen monitoimikone on tarkoitettu ja suunniteltu tarkkaan työstöön. Säädettävä värähtelyluku 6000–20000/min. Toimitetaan ilman akkua ja laturia. Yhteensopiva kaikkien 18 V:n Makita Li-ion -akkujen kanssa.

Ammattilaisen huippu: FEIN AMM 500 PLUS TOP

monitoimityokalun-valinta-k-rauta-FEIN

Todelliselle ammattilaiselle sopiva monitoimityökalu on se ainoa alkuperäinen Fein. Multimaster AMM 500 Plus Top on tehokas 18 V:n akkumonitoimikone, joka sopii katkaisu-, leikkaus- ja hiontatöihin. Laitteessa on avaimeton Starlock-tarvikkeen vaihto ja mukana yli 30 tarviketta.

Tiesitkö tätä monitoimityökaluista?

Monitoimityökalu on kehitetty alun perin Saksassa 1960-luvulla Fein GmbH;n toimesta ja sairaalan pyynnöstä. Saksalaisten insinöörien tuli kehittää kipsin poistoon saha minkä terä ei pyöri vaan värähtelee. Lopputuloksena syntyi kipsisaha, minkä perustekniikka on nyt myös tämän päivän monitoimityökaluissa; materiaalin työstö tapahtuu terän värähtelyliikkeen avulla.

Monitoimityökalu testissä: Lue kuluttajan arvio Dremelin monitoimityökalusta

Jos haluat tutustua monitoimityökalun käyttöön tarkemmin, käy katsomassa kuluttajatestin tulokset Dremelin monitoimityökalusta täältä.