K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Hiomakoneen valinta

Päivitetty 18.09.2020

Hiomakone säästää voimia ja aikaa, mutta mitä eroa erilaisilla hiomakoneilla on? Katso asiantuntijamme vinkit hiomakoneen valintaan ja valitse malli sen mukaan, mitä tarvitset eniten.

Osaatko sanoa, mitä eroa on epäkeskohiomakoneella, tasohiomakoneella, nauhahiomakoneella ja kärkihiomakoneella? Hiomakone helpottaa remontointia, mutta eniten siitä on hyötyä, kun olet valinnut oikean hiomakoneen oikeaan tarkoitukseen. Katso alta erilaiset hiomakonetyypit ja valitse sinulle sopivin.

Epäkeskohiomakone sopii nikkarointiin

Epäkeskohiomakone Ryobi ROS310-SA20 (Ø 125 mm) on kätevän kokoinen verkkovirtakäyttöinen remontoijan ja nikkarin työkalu nopeaan ja siistiin hiomiseen. Tämä epäkeskohiomakone soveltuu viimeistelyyn sekä maalinpoistoon eikä jätä pyörteitä hiottavaan pintaan. Tehokas 310 W:n moottori tekee laitteesta nopean. Tarrakiinnitys nopeuttaa hiomapaperin vaihtoa.

Tasohiomakone viimeistelyyn

Ryobi RSS200-G -tasohiomakone (90 x 185 mm) sopii maalin poistoon ja viimeistelyyn. Tehokas 200 W:n moottori, alhainen tärinätaso ja kumipäällystetty kahva lisäävät käyttömukavuutta. Laite sopii sekä isolle pinnoille että tarkkaan työstöön. Hiomapaperit voidaan kiinnittää tarralla tai kiinnikkeillä. Kaikki tashiomakoneet löydät täältä.

Nauhahiomakone isoille pinnoille

Makita 9911 (75 x 457 mm) -nauhahiomakone sopii esimerkiksi useamman maalikerroksen hiontaan isoilta pinnoilta. Se on kompakti ja helposti käsiteltävä, ja tasaisen yläpinnan ansiosta sitä voi käyttää penkkihiomakoneena. Automaattinen nauhankohdistus ja säädettävä nopeus. Vakiovarusteena helposti tyhjennettävä pölypussi. Kaikki nauhahiomakoneet löydät täältä.

Kärkihiomakone ahtaisiin paikkoihin

kärkihiomakoneet sopivat erinomaisesti ahtaiden paikkojen hiomiseen. FXA 130W kärkihiomakone (135 mm) on nikkarin ja remontoijan työkalu ahtaiden sekä erityisen hankalien kohteiden tarkkaan viimeistelyhiontaan. Esimerkiksi nurkkien ja epätasaisten pintojen käsittely onnistuu vaivattomasti. FXA 130W -kärkihiomakone sopii myös metallipintojen hiontaan ja kiillottamiseen.