K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

150, 500 vai 1500 euroa? Saunan sisustus kolmella eri budjetilla

Päivitetty 02.12.2021

Onko saunan sisustus pienen ehostuksen tarpeessa? Vertaa, mitä kolmella budjetilla saa aikaiseksi ja uusi saunan sisustus K-Raudan ohjeilla sekä tuotteilla.

Saunan sisustus 150 eurolla: Saunavahaa pintaan

Saunan sisustus ja ilme piristyvät käden käänteessä, kun vaihdat kulahtaneet saunatekstiilit ja -tarvikkeet uusiin. Kiukaan ilmeen voit puolestaan muuttaa helposti valkoisilla ja punaisen graniitin sävyisillä koristekiuaskivillä, jotka ladotaan normaalien kiuaskivien päälle. Jos lauteet ovat kunnossa mutta nuhjaantuneet tai tummuneet, saat freesattua ne helposti sävytetyllä saunasuojalla tai -vahalla. Vahaus muuttaa ilmettä hämmästyttävän paljon. Katso ohjeet saunavahan käyttöön ja saunakalusteiden käsittelyyn täältä.

saunan-sisustus-kolme-eri-budjettia-k-rauta-artikkeli-150-euroa

1. Löylykauha ja kiulu

Tuliterä löylykauha ja kiulu piristävät löylyhuoneen ilmettä. Kotimainen Cello-löylykauha ja Cello-kiulu ovat erinomainen valinta jokaiseen saunaan.

2. Tyylikäs lämpömittari

Yksinkertaisen tyylikäs Cello-saunamittari on mustaksi maalattua puuta.

3. Saunavahaa pintaan

Luonnonvahaa sisältävä Supi-saunavaha sopii niin lauteiden, paneeliseinien kuin kattojen käsittelyyn. Valmisvärit ovat musta, valkoinen ja harmaa. Lisää värejä saa sävyttämällä. Riittoisuus noin 10–13 m²/l.

4. Kauniit koristekivet kiukaalle

Kiuaskivien päälle aseteltavat valkoiset koristekivet luovat saunaan raikkaan ja valoisan ilmeen.

Saunavinkki:

Viimeistele saunakokemus tuoksulla. Lisää seinälle kiinnitettävään aromikuppiin pari tippaa löylytuoksua ja laimenna vedellä.

Saunan sisustus 500 eurolla: Saunalauteet uusiksi

Valmislaudepaketit ovat loistoratkaisu, kun haluat säästää aikaa ja vaivaa. Seesteinen lopputulos syntyy, kun sävytät vanhat katto- ja seinäpaneelit saunavahalla tai sävyllisellä saunasuojalla samaan sävyyn. Jos kaipaat kontrasteja, kokeile mustien seinien ja lämminsävyisten lauteiden yhdistelmää tai toisinpäin. Lisää vinkkejä saunalauteiden vaihtoon ja valintaan löydät täältä. Jos kaipaat lisää vinkkejä nopeaan saunaremonttiin, tutustu näihin asiantuntijan ohjeisiin.

saunan-sisustus-kolme-eri-budjettia-k-rauta-artikkeli-500-euroa-2

1. Elementtilaude on nopea ja näyttävä

Elementtilaude on helppo asentaa, koska siinä ei ole erillistä runkoa. Lauteen voi lyhentää sopivaan mittaan.

2. Selkänoja on tyylikäs ja monikäyttöinen

Selkänojaa voi käyttää myös ritilänä ylä- tai alalauteiden välissä. Helppo lyhentää sopivan mittaiseksi.

3. Saunan valaistus tunnelmaan sopivaksi

Epäsuorasti valaiseva seinävalaisin luo tyylikkään säväyksen. Highline Löyly -saunavalaisinta saa mustana ja valkoisena. Lisää vinkkejä saunan valaistukseen löydät täältä.

4. Saunavahalla uusi sävy

Supi-saunasuoja käy myös vanhojen, likaantuneiden tai aikaisemmin saunasuojalla käsiteltyjen seinä- ja kattopintojen uusimiseen. Ei lauteiden käsittelyyn. Sävytettävissä kuultaviin sävyihin. Riittoisuus: 8–12 m²/l.

Saunavinkki:

Saunan sisustus ja tunnelma on harmoninen, kun nappaat saunatekstiilien sävyt seinistä tai ulkoa näkyvästä maisemasta.

Saunan sisustus 1500 eurolla: Saunapaneelien päivitys

Leveistä laudoista tehdyt lauteet ja seinien sormi- tai valeurapanelointi muuttavat saunan ilmeen moderniksi. Viihtyisäksi kunnostettu sauna saa myös näkyä peseytymistiloihin. Vaihda saunan ja kylpyhuoneen välinen ovi lasiseksi, mikä avartaa pientä saunaa ja parantaa valaistusta. Saunasta kajastava valaistus tuo pehmeää tunnelmaa myös suihkutilaan.

saunan-sisustus-kolme-eri-budjettia-k-rauta-artikkeli-1500-euroa

1. Valokuitusarja saunaan

Luo tunnelmaa upottamalla valokuidut selkänojan taakse, lauteiden alle tai kaiteisiin. Seinien ja nurkkien valaiseminen saa pienenkin saunan näyttämään tilavammalta. Cello Fibre Led -valokuitusarjan (9 kpl) voi asentaa sekä uuteen että vanhaan saunaan.

2. Laatta sopii saunan pintoihin

Laattaa on perinteisesti käytetty kiukaan takana, mutta se sopii hyvin myös muihin pintoihin. Mystone Ceppo di Gré -porcellanato-laattaa saa kolmessa värissä ja koossa.

3. Lasinen saunaovi tuo lisää avaruutta

Musta kokolasinen Cello-saunanovi on 8 mm:n karkaistua lasia. Ovea saa myös silkkipainetulla satiinilasilla.

4. Kiukaan upotuskaulus luo viimeisen silauksen

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu Harvia HPC1M -upotuskaulus luo saunaan ja kiukaan ympärille tyyliä ja saa koko saunan näyttämään tyylikkäämmälle.

5. Rimamatto on mukava jalan alla

Cello-puumatto on mäntyrimoista valmistettu matto, jolla tuot lämpöä ja pehmeyttä moderniinkin saunaan. Puumatto on valmiiksi käsitelty saunasuojalla. Viisi värivaihtoehtoa.

6. Näyttävä pilarimallinen kiuas

Kiuas on saunan sydän ja katseenvangitsija. Pilarimallisen Harvia Cilindro-kiukaan voi myös upottaa lauteisiin. Seinään asennettava kosketuspaneeli tekee käytöstä helppoa.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje