K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Nopea saunaremontti – Uusi sauna viikonlopussa

Saunaremontin ei aina tarvitse tarkoittaa täydellistä remonttia lattiasta kattoon. K-Raudan vinkeillä teet nopean saunaremontin jo muutamassa päivässä, ja teet saunomisesta entistä mukavampaa.

Jos tahdot tehdä nopean ja näyttävän saunaremontin muutamassa päivässä esimerkiksi kesämökille, on tärkeää keskittyä saunan merkittävimpiin kokonaisuuksiin: lauteisiin, valaistukseen, kiukaaseen, saunan oveen sekä seiniin. Näillä ohjeilla onnistut nopeassa saunaremontissa.

Saunan lauteiden vaihtaminen

nopea-saunaremontti-k-rauta-lauteiden-vaihtaminen

Saunan lauteet tehdään useimmiten puusta. Jossain vaiheessa ne tulevat tiensä päähän, ja ne kannattaa uusia jo turvallisuudenkin takia. Valmiit laude-elementit nopeuttavat remonttia. K-Raudasta löydät laude-elementtejä esimerkiksi puuvalmiina, jolloin pintakäsittely jää sinulle.

Luonnollista tunnelmaa saat valitsemalla lauteet, jotka ovat tervaleppää tai haapaa. Näille puulajeille riittää suojaus laudesuojalla tai parafiiniöljyllä. Lisäksi lauteita on saatavana valmiiksi viimeisteltyinä ja pintakäsiteltyinä esimerkiksi valkoisena tai harmaana.

Saunan valaistuksen päivittäminen

nopea-saunaremontti-k-rauta-valaistus

Saunan valaistuksella on iso merkitys saunan tunnelmaan. Nopean päivityksen saat kiinnittämällä lauteiden alle saunankestävän LED-valosarjan tai korostamalla paneeliseinää valokuviolla.

Saunan oven vaihtaminen

nopea-saunaremontti-k-rauta-oven-vaihto

Saunan oven vaihtaminen umpipuisesta lasiseen tuo saunaan yllättävän paljon valoa. Ovia on saatavana eri sävyisinä, kirkkaina tai kuvioituina. Saunaovet on varustettu aina puukarmeilla, jotka ovat haapaa, mäntyä tai tervaleppää. Muista myös, että jo karmien ja listojen värityksellä saat perustiloihin aivan uuden ilmeen.

Saunan seinien uusiminen

nopea-saunaremontti-k-rauta-seinien-uusiminen

Saunan vanhat seinät uudistuvat näppärästi värillisellä saunasuojalla tai -vahalla. Saatavana on sekä hyvin tummia että vaaleita sävyjä. Kiukaan vaihdon yhteydessä voit myös laatoittaa sen taustaseinän esimerkiksi kuumuuden kestävällä kivilaatalla. Myös laattojen kiinnityslaastin tulee kestää korkeaa kuumuutta.

Kiukaan vaihtaminen

nopea-saunaremontti-k-rauta-kiuaskivet

Viimeistele sauna kiukaan vaihtamisella. Uusi kiuas on ajankohtainen silloin, kun huomaat, että sauna ei enää lämpene tarpeeksi kuumaksi. Kun valitset kiuasta, ota huomioon saunan koko, sillä se määrittää kiukaan tehon. Saunan kokoon tulee laskea mukaan kaikki pinnat, joissa ei ole eristystä. Näitä ovat ikkunat ja laatta- ja lasiseinät. Kiukaissa on mistä valita. Lämmitätkö puulla vai sähköllä? Olisiko aina valmis kiuas paras vaihtoehto sinulle? Upotetaanko kiuas lauteisiin vai haluatko sen seinän viereen? Runsaskivisellä kiukaalla löylyjä voi säädellä sen mukaan, mihin kohtaan heittää vettä.

Sähkökiukaan asennus helposti K-Raudasta

Muista, että K-Raudasta voit ostaa myös sähkökiukaan asennuksen, itse sitä ei voi vaihtaa. Kiuaskivien vaihtaminen uusiin aika ajoin on todellinen pikapiristys vanhallekin kiukaalle. Sähkökiukaalle sopivat melko pienet kivet tiheästi ladottuna. Huolehdi kuitenkin, että ilma pääsee kiertämään kiukaan lävitse.

Idea saunan uudeksi ilmeeksi: Savusaunan tunnelmaa

sauna-ja-kylpyhuoneremontti-savusaunan-tunnelmaa-k-rauta-uusi-sauna-kollaasi-1

Jos kaipaat ideaa, miltä saunasi voisi näyttää, kannattaa käydä katsomassa tämä upea saunaremontti ja sen lopputulos. Tässä saunaremontissa vanhasta saunasta remontoitiin upea tumma sauna täynnä savusaunan tunnelmaa. Tutustu saunaremonttiin tästä.

Katso valikoimaa ja osta saunatuotteita.