K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Terassilaudan piilokiinnitys CAMO-piilokiinnitystekniikalla

Päivitetty 29.03.2022

Terassilaudan piilokiinnitys on erinomainen vaihtoehto perinteiselle pintakiinnitykselle. Tutustu CAMO-piiloruuvaustekniikkaan ja onnistu terassilautojen kiinnityksessä.

Terassilaudan piilokiinnitys on todella helppoa, kun käytät CAMO-piiloruuvaustekniikkaa. CAMO-piiloruuvaustekniikalla saat nopeasti ja helposti kauniin terassin ilman näkyviä ruuvinkantoja. CAMO-ruuveilla terassipinta pysyy jämäkästi kiinni, eikä jälkeenpäin tehtävälle syvyyssäädölle ole tarvetta. CAMO-ruuviohjaimella saat lopputuloksen, joka on kuin ammattilaisen tekemä.

Näin CAMO-piiloruuvaus toimii

Terassilaudan piilokiinnitys alkaa säätämällä CAMO-ruuvausohjain käyttämäsi materiaalin mukaan sopivalle leveydelle. Ruuvausohjaimia on kahdelle lautaleveydelle, 83-125mm ja 133-148mm.

terassilautojen-piilokiinnitys-camo-saato-A

CAMO-piiloruuvaustekniikalla voit kiinnittää painekyllästettyä ja lämpökäsiteltyä puuta, lehtikuusta, kovapuuta, komposiittia tai PVC:tä. CAMOlla voit piilokiinnittää lähes kaikkia terassilautoja. Jos olet epävarma CAMOn sopivuudesta, kysy lisätietoja myyjiltämme.

terassilautojen-piilokiinnitys-ruuvien-asentaminen-A

Aseta ruuvausohjain paikalleen. Ohjain pitää laudan välin aina samana teräksisen kiinnitysvälipidikkeen avulla. Ruuvausohjaimessa on vakiona 1,6mm raon jättävä välipidike. Lisätarvikkeena on saatavissa myös 3,2mm ja 4,8mm raon jättäviä kiinnitysvälipidikkeitä. Muista että lautojen väliin tulee aina jättää rako, jotta puu pääsee elämään. Valitse siis välipidike käytettävän puulaadun ja halutun välin mukaan.

terassilautojen-piilokiinnitys-ruuvien-ruuvaus-A

Ruuvaa ohjaimeen asetetut ruuvit helposti valitsemallasi porakoneella. CAMO-ruuvinohjaimiin sopii CAMO ruuvit, joita on saatavilla Protech-pinnoitteella, A2 ruostumattomina ja A4 haponkestävinä. Pituusvaihtoehtoja on kaksi, 48mm ja 60mm. 48mm ruuvi sopii lauta-lauta-kiinnityksiin, 60mm lauta-lankku-kiinnityksiin. Maksimipaksuus kiinnitettävälle laudalle on 34mm, kun käytät 60mm ruuveja. Kun kiinnität kovia puulajeja, suosittelemme esiporausta. Pakkauskokoja on kaksi; 350 kappaleen pakkaus riittää noin 10m2 alueelle ja 700 kappaleen pakkaus noin 20m2 alueelle.

terassilautojen-piilokiinnitys-asennettu-lauta-A

Katso lisää vinkkejä terassihommiin

Terassin rakentaminen – katso perusohje

Terassin kaiteen rakennus ja sokkeliristikot

DIY: Näkösuoja terassille

Terassin katos – polykarbonaatti tai valokate

Lisää terassivinkkejä!

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje