K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Puutarhakalusteilla kruunaat pihan – valitse oikea materiaali

Päivitetty 29.03.2022

Polyrottinki, puu, alumiini vai polywood – mikä olisi paras materiaali terassille, pihalle tai parvekkeelle? Lue vinkit ja löydä suosikkisi K-Raudan puutarhakalusteista.

Polyrottinki

Polyrottinki on helppohoitoinen materiaali ja se kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Polyrottinkiset kalusteet puhdistetaan kevyesti pehmeällä liinalla ja tarvittaessa miedolla pesuaineella. Talvella kalusteet on hyvä säilyttää lumelta suojattuna, sillä vaikka niillä on hyvä säänkestävyys ja ne kestävät myös jonkin verran pakkasta, niin jäätyessä punos kovettuu ja on altis murtumille. Suosittelemme polyrottinkikalusteiden talvisäilytystä viileissä sisätiloissa.

Polyrottinki sopii hyvin niin terassille, pihalle kuin parvekkeellekin ja kalusteet ovat kevyitä siirrellä.

Puu

Puu on mukavan lämmin materiaali, mutta se vaatii säännöllistä hoitoa. Luonnonpuukalusteet reagoivat herkästi erilaisille sääolosuhteille ja varsinkin pohjoismaalainen ilmasto on erityisen rankka kesäkalusteille. Säännöllinen puukalusteen huolto pidentää tuotteen käyttöikää, ja kalusteet olisikin hyvä öljytä 1-2 kertaa kauden aikana sekä ennen talvisäilytystä. Jos kalusteessa on maalipinta, sitä ei voi öljytä. Maalipinnan ikää voi pidentää lakkaamalla tai maalamalla se ulkotiloihin sopivalla maalilla.

Maalattujen puukalusteiden osalta tulee välttää kolhiintumista. Jos kolhuja kuitenkin syntyy, tulee pinta puhdistaa ja paikata nopeasti maalilla. Suosittelemme puukalusteiden talvisäilytystä viileissä tiloissa esim. varastossa.

Alumiini

Alumiini on materiaalina kestävä ja helppohoitoinen, mutta pehmeänä materiaalina sen kolhimista tulee välttää, sillä kolhut voivat rikkoa pinnoitteen, ja ilman paikkaamista se saattaa ruostua. Pintaruosteen voi poistaa pehmeällä sienellä ja miedolla pesuaineella. Naarmut kannattaa paikata heti maalilla.

Metallikalusteet ovat usein kevyitä, joten niiden siirtely paikasta toiseen on helppoa isommallakin terassilla. Metallituoleihin kannattaa aina hankkia pehmusteet, sillä yksistään metalli on kylmä ja kova istua. Suosittelemme alumiinikalusteiden talvisäilytystä lumelta suojattuna, viileissä tiloissa.

Polywood

Polywood on muovivalmistetta, joka jäljittelee ulkonäöltään puuta. Se on helppohoitoinen ja kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita. Kalusteet puhdistetaan pehmeällä liinalla ja tarvittaessa miedolla pesuaineella. Polywood materiaalina on herkkä kuumuudelle, joten käytä aina lämpöä eristävää alustaa kuumien tarjoiluastioiden alla. Suosittelemme polywoodkalusteiden talvisäilytystä kuivassa ja viileässä tilassa.

Tutustu puutarhakalusteisiin!

Puiset puutarhakalusteet on hyvä öljytä tasaisin väliajoin, katso vinkit terassin ja terassikalusteiden öljyämiseen. Katso myös lisää terassi- ja pihavinkkejä.

Kauniit ja kestävät puutarhakalusteet K-Raudasta 

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje