K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Neljä erilaista terassityyppiä: tutustu ja valitse sinulle sopivin

Päivitetty 13.07.2023

Tiesitkö, että terassityyppejä on useita erilaisia? Perinteinen puuterassi, näyttävä puuterassi, helppohoitoinen terassi sekä valmisterassi ovat kaikki erinomaisia terassityyppejä, joista löydät varmasti sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Tutustu eri terassityyppeihin, materiaaleihin sekä tuotteisiin.

Terassityyppi on hyvä valita sen perusteella, minkälaista lopputulosta kaipaat. Tee perusterassi kestopuusta tai Cello-terassilaudasta tai lämpökäsitellystä männystä. Mikäli kaipaat helppohoitoista terassia, kannattaa suosia kierrätyskomposiittia.

Perinteinen puuterassi

4-terassityyppia-k-rauta-a1

Perinteinen puuterassi syntyy helposti ja edullisesti AB-luokan kotimaisesta PROF-kestopuusta. PROF-kestopuu on pitkäikäinen, minkä lisäksi se sopii erinomaisesti Suomen sääoloihin. PROF-kestopuu täyttää myös pohjoismaisen NTR-laatukriteerin.

Perinteinen puuterassi suositellaan öljyttäväksi Valtti Plus -terassiöljyllä noin kerran vuodessa.

Näillä teet edullisen ja perinteisen terassin 

Näyttävä puuterassi

nayttava-puuterassi-krauta-artikkelikuva

Näyttävän puuterassin rakennat esimerkiksi leveästä Cello Kestopuu -terassilaudasta, harmaasta Cello-mäntylaudasta tai lämpökäsitellystä männystä tai saarnista.

terassilauta-cello-harmaa-kestopuu-krauta

Cello harmaa Kestopuu on PEFC-sertifioitu uutuustuote, joka on ensin kyllästetty ja sen jälkeen kuumaöljykäsitelty. Siksi se on helppohoitoinen ja värinkestävyydeltään erinomainen.

Valmiiksi öljytty harmaa Cello-terassilauta vaatii uusintakäsittelyä noin 5 vuoden välein.

Lämpökäsiteltyä mäntyä ja saarnia saa piilokiinnityksellä tai ilman. Lämpökäsittelyn ansiosta muun muassa tuotteen lahonkestävyys paranee, kosteuseläminen vähenee ja pihka poistuu puusta täysin luonnollisesti pelkkää lämpöä ja höyryä apuna käyttäen.

Näillä rakennat näyttävän puuterassin 

Helppohoitoinen terassi

kolme-erilaista-terassityyppia-krauta-profi-deck-kiven-harmaa

Helppohoitoinen terassi rakentuu UPM ProFi -komposiittiterassilaudoista, joissa kierrätysmateriaalin osuus vaihtelee 55-97 % tuotteesta riippuen. Raaka-aineena käytetyt kuidut on PEFC-sertifioitu. Tuotteet ovat myrkyttömiä eikä niissä ole PVC-muovia.

Helppohoitoinen terassi ei tarvitse pintakäsittelyä. Pelkkä puhdistus riittää. Helppohoitoiseen terassiin ei myöskään imeydy roiskeet.

Huomaathan, että monet komposiittiterassit täytyy asentaa loivaan kaltevuuteen, jotta seisova vesi ei aiheuta tahroja. UPM ProFi Deck -terassin voi asentaa täysin tasaiseksi, ilman kaltevuutta, koska sen pintarakenne on suljettu.

Näillä rakennat helpon ja laadukkaan terassin 

Valmisterassi on nopea ja kestävä ratkaisu pihalle

valmisterassi-helpoin-ja-nopein-tapa-rakentaa-terassi-krauta-valmiina-kalustettuna

Jos kaipaat nopeaa ja kestävää ratkaisua, valitse valmisterassi. Valmisterassi ovat valmiista terassielementistä koostuvia, helposti ja nopeasti asennettavia terasseja. Valmisterassi vastaa ulkonäöltään ja kestävyydeltään ns. perinteistä, paikallaan rakennettavaa terassia, joten valmisterassi kestää huollettuna yhtä pitkään kuin perinteinenkin terassi.

Rakenna unelmiesi terassi tai kysy lisää K-Raudan remonttineuvonnasta

Aloita oman terassin suunnittelu tutustumalla K-Raudan pihakiviin ja terassilautoihin tai lukemalla lisää terassivinkkejä. Mikäli kaipaat lisätietoja tai apua terasseihin liittyen, Remonttineuvontamme auttaa mieluusti. Ota yhteyttä K-Raudan Remonttineuvontaan täältä. Katso lisää ohjeita terassin huoltoon ja pesuun täältä.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje