K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Neljä erilaista terassityyppiä: tutustu ja valitse sinulle sopivin

Tiesitkö, että terassityyppejä on useita erilaisia? Perinteinen puuterassi, näyttävä puuterassi, ylellinen terassi sekä helppohoitoinen terassi ovat kaikki erinomaisia terassityyppejä, joista löydät varmasti sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Tutustu eri terassityyppeihin, materiaaleihin sekä tuotteisiin.

Terassityyppi on hyvä valita sen perusteella, minkälaista lopputulosta kaipaat. Tee perusterassi kestopuusta tai harmaasta Cello-terassilaudasta. Ylellisen ystävänä valitse oksattomat, kauniisti harmaantuvat terassilaudat. Mikäli kaipaat helppohoitoista terassia, kannattaa suosia kierrätyskomposiittia.

Perinteinen puuterassi

4-terassityyppia-k-rauta-a1

Perinteinen puuterassi syntyy helposti ja edullisesti AB-luokan kotimaisesta kestopuusta. Kestopuu on pitkäikäinen, minkä lisäksi se sopii erinomaisesti Suomen sääoloihin. Kestopuu täyttää myös pohjoismaisen NTR-laatukriteerin.

Perinteinen puuterassi suositellaan öljyttäväksi Valtti Plus -terassiöljyllä noin kerran vuodessa.

Näyttävä puuterassi

4-terassityyppia-k-rauta-a2

Näyttävän puuterassin rakennat esimerkiksi Cello Kestopuu -terassilaudasta, lehtikuusesta tai uudesta Cello-mäntylaudasta. Cello Kestopuu on PEFC-sertifioitu uutuustuote, joka on ensin kyllästetty ja sen jälkeen kuumaöljykäsitelty. Siksi se on helppohoitoinen ja värinkestävyydeltään erinomainen.

Lehtikuusi harmaantuu yleensä 3-5 vuodessa tasaisesti, jos sitä ei käsitellä. Pintakäsittely on suositeltavaa nukkaantumisen ja sinistymän estämiseksi. Valmiiksi öljytty harmaa Cello-terassilauta vaatii uusintakäsittelyä noin 5 vuoden välein.

Siperian lehtikuusilauta tikkuuntuu luontaisesti vuoden sisällä asentamisesta. Sen saa pois hiomalla pintaa laudan suuntaisesti.

Helppohoitoinen terassi

4-terassityyppia-k-rauta-a3

Helppohoitoinen terassi rakentuu UPM ProFi -komposiittiterassilaudoista, jotka on valmistettu noin 85-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Raaka-aineena käytetyt kuidut on PEFC-sertifioitu. Tuotteet ovat myrkyttömiä eikä niissä ole PVC-muovia.

Helppohoitoinen terassi ei tarvitse pintakäsittelyä. Pelkkä puhdistus riittää. Helppohoitoiseen terassiin ei myöskään imeydy roiskeet.

Huomaathan, että monet komposiittiterassit täytyy asentaa loivaan kaltevuuteen, jotta seisova vesi ei aiheuta tahroja. UPM ProFi Deck -terassin voi asentaa täysin tasaiseksi, ilman kaltevuutta, koska sen pintarakenne on suljettu.

Ylellinen terassi

4-terassityyppia-k-rauta-a4

Ylellinen terassi syntyy Bangkirai- tai Accoya-terassilaudoista. Bangkirai on kovaa ja lahonkestävää. Myrkyttömällä teollisuusetikalla käsitelty Accoya tuntuu miellyttävältä jalan alla eikä ole märkänäkään liukas.

Accoya on asetyloitua radiata-mäntyä. Se on myrkytön, säilyttää hyvin mittansa ja kestää hyvin rankkojakin sääolosuhteita. Sekä Accoya että Bangkirai voidaan jättää pintakäsittelemättä. Molemmat harmaantuvat kauniisti ajan saatossa. Accoya ja Bangkirai ovat FSC-sertifioituja tuotteita.

Valmisterassi on helppo ja nopea ratkaisu

valmisterassi-helpoin-ja-nopein-tapa-rakentaa-terassi-krauta-valmiina-kalustettuna

Sinua voisi kiinnostaa myös helppo ja kätevä valmisterassi pienelle pihalle. Tutustu tarkemmin Cello-valmisterassiin!

Rakenna unelmiesi terassi tai kysy lisää K-Raudan remonttineuvonnasta

Aloita oman terassin suunnittelu tutustumalla K-Raudan pihakiviin ja terassilautoihin tai lukemalla lisää terassivinkkejä. Mikäli kaipaat lisätietoja tai apua terasseihin liittyen, Remonttineuvontamme auttaa mieluusti. Ota yhteyttä K-Raudan Remonttineuvontaan täältä.

Terassilaskuri helpottaa suunnittelua

harmaa-terassi-kalustettuna-k-rauta

K-Raudan terassilaskurilla voit helposti suunnitella ja arvioida erilaisten terassivaihtoehtojen materiaalit, määrän ja hinnat. Voit tallentaa suunnitelmasi ja palata siihen myöhemmin.

Terassilaskuriin tästä!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje