K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Luo terassille tunnelmallinen valaistus

Päivitetty 14.11.2023

Terassin valaistus tuo oikein tehtynä suorastaan satumaista tunnelmaa. Katso vinkit terassin valaistukseen ja tutustu upeisiin tuotteisiin.

terassin-valaistus-koristevaloilla-k-rauta-ak1

Terassin valaistus kannattaa tehdä kunnolla, sillä hyvin valaistu terassi lisää paitsi turvallisuutta myös tunnelmaa. Terassin valaistus tukee myös upeasti sekä talon arkkitehtuuria että pihan puita, kasveja ja muita haluttuja yksityiskohtia. Terassin valaistus myös venyttää terassikautta, kun pihalla oleskelu ei rajoitu vain valoisaan vuodenaikaan.

Näin terassin valaistus toteutettiin

Näiden kuvien tunnelmallinen terassin valaistus aloitettiin pihan kauniista puusta. Tavoitteena oli korostaa puun runkoa sekä sen kaunista muotoa, joten puun ympärille aseteltiin upea ja lämpimän sävyinen Cello LED-valosarja.

Terassin ovien edustalle kaivattiin myös lisää valoa ja tunnelmaa. Ratkaisuna ongelmaan toimii Cello Paju LED -valopuu, jonka 600 valkoista lediä tuo valoa ja tunnelmaa sellaisiin paikkoihin, joihin terassin valaistus ei muuten niin helpolla onnistuisi.

Lopuksi terassin valaistus viimeisteltiin vielä kauniilla Cellon lyhdyillä.

Osta kausivaloja, katso valikoimaa

Näin luodaan tunnelmallinen terassin valaistus

Tunnelmallinen ja koristeellinen terassin valaistus on helppo tehdä, mutta on olemassa muutama vinkki, joita kannattaa terassin valaistuksen suunnittelussa noudattaa.

1) Ota naapurit huomioon

Liian räiskyvä ja voimakas kausivalaistus saattaa häiritä naapureita. Varmista naapurisopu käyttämällä sopivan kirkkaita valoja. Jos pidät vilkkuvista värivaloista, muista käyttää niitä kohtuudella.

2) Valitse korostettavat kohteet tarkasti

Jos terassin ja pihan jokaisen kiven ja kannon valaisee, katoaa tunnelma valomäärän alle. Terassin valaistus kannattaakin suunnitella koristevalaistuksen osalta niin, että valitset terassilta ja pihalta muutamat yksityiskohdat, joiden valaiseminen herättää terassin ja pihan henkiin.

3) Suosi ulkokäyttöön sopivia LED-valoja

Terassin valaistuksessa kannattaa suosia LED-valoja. Ulkokäyttöön tarkoitetut LED-valot kestävät kylmyyttä ja ovat energiatehokkaita sekä pitkäikäisiä.

4) Tarkista valaisimien IP-luokitus

Muista aina ottaa huomioon valaisimien IP-luokitukset. Älä siis käytä ulkona valaisimia, jotka eivät ole suunniteltu ulkokäyttöön.

Lue lisää ulkovalaistuksen suunnittelusta:

Ulkovalaistus on kodin käyntikortti - suunnittele se huolella

Pihavalaistus ja pihavalaistuksen suunnittelu

Terassin valaistus pidentää terassikautta, mutta näin viihdyt terassilla myös talvella

Tunnelmallinen ja toimiva terassin valaistus pidentää terassikautta pimeään vuodenaikaan, mutta oikeilla tuotteilla pystyt nauttimaan terassista myös talvella. Tuo lisää lämpöä terassille lämmittimillä sekä ulkotulilla, hanki mukavia ja lämpimiä taljoja sekä vilttejä ja asettele terassille tyylikäs ulkokäyttöön soveltuva matto.

Katso lisää ideoita ulko- ja sisävalaistukseen

K-Rauta-hero-banner

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin