K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Ulkoporeallas vai kylpytynnyri - katso vinkit valintaan ja huoltoon

Päivitetty 23.02.2022

Harkitsetko oman pihakylpylän perustamista? Se onnistuu hankkimalla kotipihalle tai mökille ulkoporeallas tai kylpytynnyri eli palju. Katso paljun ja porealtaan vertailu, tutustu tuotteisiin ja lue asiantuntijan vinkit ulkoporealtaiden ja paljujen huoltoon.

Mitä pitää tietää ulkoporealtaan ja paljun valinnassa?

Kun suunnittelet paljun tai porealtaan hankintaa, mieti ensin sille sopiva paikka ja huomioi myös ympäristö. Esimerkiksi ulkoporeallas tarvitsee sähköä ja palju tupruttaa savua lämmetessään. Pohdi myös, millainen kylpijä olet. Jos haluat kylvyn valmistuvan nopeasti, ulkoporeallas voi olla sinulle parempi vaihtoehto. Rauhalliseen lämmitykseen sopii kylpytynnyri.

Lue lisää ulkoporealtaiden ja kylpytynnyrien ominaisuuksista, huollosta ja turvallisuudesta.

Asiantuntija vertaa: Palju vai poreallas

cello-by-kirami-palju-rannalla-ja-cello-ruka-ulkoporeallas-terassilla-k-rauta

Kaikilla ei ole mahdollista hankkia paljua omalle pihalle tai terassille. Jos sinulla on kuitenkin mahdollisuus molempiin, kannattaa valintaa ennen tututustua paljun ja porealtaan vertailuun. Lue vinkit valintaan! Asiantuntijana toimi tuoteryhmäpäällikkö Outi Lehto.

Asennus:

Cello-palju toimitetaan valmiiksi koottuna. Sen voi sijoittaa sorapedille tai pihalaatoituksen päälle. Sähköasennuksia ei tarvita.

Poreallas on paljua raskaampi liikutella ja vaatii sähkökytkennän. Cello porealtaat toimitetaan valmiiksi kasattuina. Asennus routimattomalle ja tasaiselle perustukselle.

Huolto:

Paljun huoltotarve on vähäinen. Puuosat tulisi suojakäsitellä ajoittain. Suodatinta ja desinfiointikemikaaleja käytettäessä vesi on käyttökelpoista 1–3 kuukautta. Muutoin se täytyy vaihtaa aina käytön jälkeen.

Porealtaan suodatin tulisi puhdistaa noin kerran kuussa. Vesi vaihdetaan 2–3 kertaa vuodessa ja puhdistuskemikaaleja käytetään viikoittain. Komposiitista valmistettua ulkoverhousta ei tarvitse huoltaa.

Käyttömukavuus:

Palju lämmitetään puulla, mikä vaatii pientä viitseliäisyyttä. Puun tuoksu tuo kylpemiseen oman mausteensa.

Poreallas on aina valmis kylpyhetkiin, myös talvella. Tekniikka huolehtii sopivasta lämpötilasta ja veden puhtaudesta.

Hinta:

Paljujen hinnat alkaen 1795,- + rahti. Koko, varustelu ja materiaalit vaikuttavat hintaan.

Porealtaiden hinnat alkaen 4490,- + rahti. Koko, varustelu, tekniikka ja materiaalit vaikuttavat hintaan.

Käyttökustannukset:

Paljujen kohdalla puun ja veden saatavuus ratkaisevat käyttökustannukset. Jos näitä on saatavilla, kustannuksia ei juurikaan ole.

Porealtaiden lämmitykseen kuluu sähköä arviolta euro päivässä. Kuluja tulee myös vedenvaihdoista, kuitusuodattimien vaihdosta ja puhdistuskemikaaleista.

Ekologisuus:

Palju valmistetaan laadukkaista materiaaleista, eikä rikkoutuvaa tekniikkaa ole. Siksi käyttöikä on pitkä. Palju lämpiää puulla, joka päältä sytytettäessä palaa puhtaasti.

Laadukkaat materiaalit ja komponentit kestävät aikaa, kulutusta ja Suomen sääolosuhteita. Finnfoam-eristys varmistaa, että lämpö ei karkaa.

Valitse sinulle sopivin poreallas

Valikoimastamme löytyy paljon erilaisia porealtaita. Tutustu alta muutamiin upeisiin porealtaisiin sekä niiden ominaisuuksiin. Kaikki porealtaat löydät myös täältä.

CELLO Spa Pyhän kanssa tuot ylellisyyttä arkeen

ulkoporeallas-vai-kylpytynnyri-k-rauta-ak2

Cello Spa Pyhä -ulkoporeallas on valmistettu Suomessa vaativiin olosuhteisiin. Materiaalit ja komponentit kestävät pakkasta ja lämpötilan vaihteluita. Cello Spa Pyhään voi lisähinnasta valita altaan sisä- ja ulkovärin tai hankkia lisälämmittimen ja WiFi-etäohjauksen.

CELLO Spa Rukalla vaivattomat poreet läpi vuoden

ulkoporeallas-vai-kylpytynnyri-k-rauta-ak3

Ulkoporeallas Cello Spa Ruka on laadukas kotimainen avainlipputuote huoletonta kylpemistä etsivälle. Hyvä lämpöeristys ja kehittynyt elektroniikka takaavat aina käyttövalmiin ulkoporealtaan edulliset käyttökustannukset.

Cello Spa Ounas ulkoporeallas sopii isommalle poruhkalle

cello-spa-ounas-ulkoporeallas-k-rauta-u

Kotimainen, ympärivuotiseen käyttöön sopiva Cello Spa Ounas ulkoporeallas tarjoaa rentouttavan porekylvyn jopa kuudelle henkilölle kerrallaan. Vakiovarusteena tulevan Control My Spa -etäohjausjärjestelmän avulla altaan säädöt onnistuvat kauempaakin.

Porealtaan huolto

- Annostele oikein: Vedenhoidossa voit käyttää joko klooria tai kloorittomia aineita. Perussääntö kloorin kanssa on, että yksi tabletti veteen kylvyn jälkeen ja kansi kiinni odottamaan uutta kertaa.

- Tarkista pH: Jos vesi on sameaa tai vaahtoavaa, tarkista pH-arvo altaan mukana tulevilla testiliuskoilla. Veden pH tulee olla 7,2–7,8.

- Pese kuitusuodatin: Pese kuitusuodatin kuukausittain. Hanki kaksi suodatinta – näin toinen on aina valmis altaaseen.

- Vaihda vesi: Vaihda vesi 2–3 kertaa vuodessa keväällä ja loppuvuodesta ennen pakkasten saapumista. Käytä tyhjennykseen Novitek Uppopumppua.

Osta allastarvikkeita ja vesihygienian tuotteita.

Löydä itsellesi paras palju

Tästä löydät kaksi erinomaista paljuvaihtoehtoa. Tutustu mallien ominaisuuksiin ja valitse itsellesi paras kylpytynnyri. Löydät kaikki kylpytynnyrimme täältä.

Hyvä peruspalju

ulkoporeallas-vai-kylpytynnyri-k-rauta-ak6

Cello by Kirami sopii yhtä hyvin perheen kylpyhetkiin kuin ystäväporukan illanviettoihin. Veden lämmittää altaan ulkopuolelle sijoitettava tehokas ja nopea CULTkamiina. Kestävä ulkokuori on hiilen sävyisellä petsillä käsiteltyä, suomalaista kuusipaneelia.

Koko perheelle sopiva palju

ulkoporeallas-vai-kylpytynnyri-k-rauta-ak7

Kirami Comfort Family -kylpytynnyri on kehitetty koko perheen tarpeisiin. Tynnyrissä on integroidut sisäaskelmat, jotka helpottavat tynnyriin astumista. Lapset voivat istua korkeimmalla askelmalla. Koot M ja L. Family L soveltuu suuremmallekin porukalle.

Näin hoidat paljua

- Säädä pH-arvo ja puhdista: Kylpyveden pito puhtaana ja miellyttävänä koostuu vain muutamasta työvaiheesta. Mittaa ensin veden tila ja säädä se kuntoon ph-rakeilla ja puhdistustableteilla.

- Vaihda vesi: Kylpytynnyrin vesihuolto vaihtelee paljon riippuen siitä, missä paljua käytetään. Kesämökillä, jossa vesi otetaan merestä tai järvestä, voit vaihtaa veden vaikka joka kylpykerraksi. Jos haluat kylpeä samassa vedessä 1–3 kertaa, esimerkiksi koko viikonlopun, puhdista vesi esimerkiksi raemaisella Shokkihapella tai vähitellen puhdistavalla aktiivihappitabletilla.

- Satsaa hygieniaan: Jos täytät paljun vesijohto- tai kaivovedellä, satsaa perusteellisempaan vesihygieniaan, jolloin vesi säilyy puhtaana pitkään.

K-Raudasta saat apua pihan tai terassin suunnitteluun. Tutustu suunnittelupalveluumme.

Parhaat tarjoukset, ohjeet ja ideat suoraan sähköpostiin: Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-uusi-artikkeli

Tilaa uutiskirje