K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Olohuoneen sisustus ja sisustusideat

Olohuoneen sisustus kannattaa tehdä huolellisesti, sillä olohuoneessa vietetään niin paljon aikaa. Katso olohuoneen sisustusvinkit ja erilaiset olohuoneen sisustustyylit.

Olohuoneen sisustus: Vaalea olohuone

Olohuoneen sisustus näyttää monien kotona melko vaalealle. Syykin tähän on selvä. Vaalea olohuone on usein raikas, hengittävä ja tilavan tuntuinen. Vaalea olohuone tarjoaa myös mahdollisuuksia panostaa yksityiskohtiin, kuten esimerkiksi upeisiin ja koristeellisiin valaisimiin. Toisin kuin tummemmissa olohuoneissa, vaaleassa ympäristössä koristeellisimmatkaan valaisimet eivät ota tilasta helposti vahvaa hallintaa.

olohuoneen-sisustus-k-rauta-vaalea-olohuone-ARTIKKELI

Helpoin tapa luoda vaalea olohuoneen sisustus on ottaa seinäpinnat haltuun. Maalaaminen mieluisalla vaalean sävyllä on nopea ja helppo tapa luoda hyvät puitteet vaalean olohuoneen sisustamiseen.

Jos seinäsi ovat jo valkoiset eikä uusi vaalea maalisävy innosta, kokeile tapetointia. Tapetoi seinät vaaleilla tapeteilla ja tuo olohuoneen sisustukseen juuri haluaamasi tunnelmaa. Mikäli kaipaat olohuoneen sisustukseen lisää eloa, valitse jokin tyyliisi sopiva kuvioitu tapetti. Jos et ole ennen tapetoinut, katso ohjeita tapetointiin tai kysy lisää neuvoja Remonttineuvonnasta.

Vaalea olohuone näyttää tyylikkäältä myös eriväristen piensisustustuotteiden kanssa. Luo upea kokonaisuus vaaleaan olohuoneeseen yhdistelemällä erilaisia mattoja, verhoja ja peilejä.

Näillä toteutat vaalean olohuoneen

Olohuoneen sisustus: Harmaa olohuone

Harmaa olohuone voi kuulostaa hieman valjulta tai tylsältä, mutta todellisuudessa harmaan sävyistä löytyy upeita vaihtoehtoja, joista olohuoneen sisustus syntyy helposti ja tyylikkäästi. Harmaan eri sävyt pelaavat myös loistavasti yhteen, joten pystyt helposti yhdistelemään niitä toisiinsa tai tuoda sisustukseen muunkin värisiä yksityiskohtia.

Toisin kuin vaalea olohuone, harmaa olohuone kestää elämää, sillä esimerkiksi pieni lika, lemmikkien karvat ja muut elämän sotkut eivät hyökkää silmille harmaasta niin voimakkaasti kuin esimerkiksi valkoisesta tai mustasta väristä.

olohuoneen-sisustus-k-rauta-harmaa-olohuone-ARTIKKELI

Aloita harmaa olohuoneen sisustus esimerkiksi upealla tapetilla tai valitsemalla olohuoneeseen uuden ja tyylikkään lattian.

Harmaa olohuone sopii myös erinomaisesti valaisimista innostuneelle. Harmaan sävyt tarjoavat upean taustan erilaisille valaisimille ja valaistusratkaisuille. Jos siis haluat, että olohuoneen katseenkerääjät ovatkin upeat valaisimet, on harmaa olohuone loistava ratkaisu olohuoneen sisustustyyliksi. Jos haluat tietää lisää valaistussuunnittelusta, lue asiantuntijamme vinkit.

Näillä toteutat harmaan olohuoneen

Olohuoneen sisustus: Skandinaavinen sisustus olohuoneeseen

Skandinaavinen sisustustyyli on todellinen kestohitti niin olohuoneen sisustuksessa kuin muissakin kodin tiloissa. Koska skandinaavinen sisustustyyli on hyvin vaalea, luonnollinen ja suosii perinteisiä materiaaleja, se usein ui kodin kaikkiin tiloihin enemmän tai vähemmän.

Skandinaavinen olohuoneen sisustus onnistuu helposti pitämällä luonnon, luonnollisuuden sekä pohjoismaisen designin mielessä. Suosi siis luonnollisia materiaaleja ja selkeitä linjoja.

olohuoneen-sisustus-k-rauta-skandinaavinen-olohuone-ARTIKKELI

Olohuoneen sisustus skandinaaviseen tyyliin syntyy esimerkiksi valitsemalla seiniin joko vaalean maalisävyn, luonnollisen ja vaalean tapetin tai vaikkapa upean parkettilattian. Jos haluat katsoa lisää inspiraatiota skandinaaviseen sisustustyyliin, tutustu makuuhuoneen sisustus -artikkeliin. Sieltä löydät upean tavan toteuttaa skandinaavinen sisustustyyli makuuhuoneeseen.

Näillä toteutat skandinaavisen olohuoneen

Pienen olohuoneen sisustus

olohuoneen-sisustus-k-rauta-pieni-olohuone

Pienen olohuoneen sisustus onnistuu, kun muistaa muutaman tärkeän neuvon: Kunnioita tilan rajoja, mittaa tarkasti ja suosi keveitä rakenteita sekä maltillisuutta.

Pieni olohuone ei tarkoita ahdasta olohuonetta

Jotta pienen olohuoneen sisustus onnistuu, on tärkeää kunnioittaa tilan rajoja. Tilan rajojen kunnioittaminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, ettei ylimääräistä tilaa saa luotua tyhjästä. Pieni olohuone on pieni olohuone, mutta sen ei välttämättä tarvitse tuntua siltä. Kun pienen olohuoneen sisustus hoidetaan kunnolla, ei pieni tila ole ongelma.

Mittaa, mittaa ja mittaa

Pienen olohuoneen sisustus onnistuu, kun tilan rajojen kunnioittamisen lisäksi sinulla pysyy mittanauha käsissä. Pienen olohuoneen sisustuksessa ongelmaksi usein muodostuukin huonekalujen koko, kun mittaus on tehty huolimattomasti. Kun kalusteet ovat liian isoja pieneen olohuoneeseen, pieni tila täyttyy silmänräpäyksessä.

Pienen olohuoneen sisustus: Suosi näitä

Koska pienen olohuoneen sisustuksessa tila on suurin haaste, kannattaa suosia mahdollisimman keveitä rakenteita huonekaluissa. Esimerkiksi liian massiivinen sohva dominoi helposti koko tilaa ja voi tehdä pienestä olohuoneesta todella ahtaan tuntuisen.

Jos kaipaat lisää vinkkejä pienen tilan sisustamiseen, käy lukemassa meidän vinkit yksiön sisustukseen. Sieltä löydät paljon hyviä vinkkejä pienen tilan sisustamiseen.

Muista myös kodin akustiikka

kodin-akustointi-k-rauta-akustiikkalevy-nelio-ja-pyorea-cont

Muista myös, että kodin äänieristyksen voi tehdä tyylikkäästi. Tutustus akustointiin ja akustointivinkkeihin täältä.

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje