K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Rantatörmän mökkipihan remontti

Olimme mukana toteuttamassa Rantatörmän mökkipihan muutosta Huvila & Huussi -ohjelmassa. Katso upea lopputulos, ideat terassin kalustamiseen sekä ohjeet huoltomaalaukseen.

Sisarukset ovat viettäneet kaikki lapsuuden kesät isovanhempien 60-luvulla hankitussa mökkipaikassa. Muutama vuosi sitten sisaruksista tuli mökin haltijoita ja he päättivät ryhdistäytyä mökin suhteen. Vanha mökki purettiin ja vuosi sitten tilalle rakennutettiin uusi mökki kaikilla mukavuuksilla.

Pihapiiri haluttiin uuden mökin tasolle: Tältä lopputulos näyttää

Uuden mökin pihapiiri ei kuitenkaan vastannut uuden mökin tasoa ja tarpeita. Vanhassa pihassa ei käytännössä toiminut mikään. Haastavaan rinnetonttiin Kati Jukarainen aikoo suunnitella paremmat kulkureitit, oleskelupaikkoja terasseineen, uuden aitan ja lapsille turvallista leikkitilaa.

Näin Rantatörmän terassi kalustettiin: Katso ideat omalle terassille

huvila-ja-huussi-rantatorma-k-rauta-artikkeli-yleiskuva

Rantatörmän uusi terassi on niin suuri, että sinne saatiin helposti sijoiteltua kaikki aina ruokailu- ja sohvaryhmästä pieneen ranskalaiseen kahviryhmään. Harvalla terassilla on mahdollista toteuttaa näin monipuolinen terassin kalustuskokonaisuus, mutta onneksi näistä ideoista voi ja saa napsia parhaat palat omalle terassille.

Ruokailuryhmä kokoaa kaikki saman pöydän ääreen

huvila-ja-huussi-rantatorma-k-rauta-artikkeli-kalusteet

Ruokailuryhmän saa hankittua terassille yhtenä eheänä kokonaisuutena, mutta jos kaipaat ruokailuryhmältä enemmän omaa tyyliä, voita luoda täysin omannäköisen kokonaisuuden yhdistämällä terassipöydän ja tyyliin sopivat puutarhatuolit tai puutarhapenkit. Viimeistele terassin ruokailuryhmä sopivilla piensisustustuotteilla esimerkiksi taljoilla.

Sohvaryhmä tuo mukavuutta ja ihanan paikan rentoutumiseen

huvila-ja-huussi-rantatorma-k-rauta-artikkeli-sohvasetti

Terassilla viihtyminen lisääntyy merkittävästi, kun sijoittaa terassille omaan tarpeeseen sopivan sohvaryhmän. Sisusta omaan tyyliisi sopivasti esimerkiksi puutarha- tai terassipöydällä, matoilla, jotka sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Muista myös tyynyt ja torkkupeitot, sillä rentoutuminen saattaa joskus väsyttää.

Terassi ja ruoanlaitto kuuluvat yhteen

huvila-ja-huussi-rantatorma-k-rauta-artikkeli-grilli-ja-tarjoilupoyta

Yksi suosituimpia aktiviteetteja terassilla on grillaaminen sekä ruoanlaitto. Vaikka hyvä grilli tekee ruoanlaitosta helppoa, kannattaa grillin lisäksi satsata grillaustarvikkeisiin sekä esimerkiksi terassijääkaappiin ja tarjoilupöytään. Näin teet ruoanlaitosta entistä helpompaa ja säilytät juomat ja raaka-aineet sopivan viileässä lämpötilassa.

Tunnelmaa pienempään tilaan parvekekalusteilla

huvila-ja-huussi-rantatorma-k-rauta-artikkeli-kahviryhma

Parvekekalusteet täydentävät terassia eivätkä ne usein vie juuri ollenkaan tilaa. Rantatörmän terassille valittiin tämä kaunis Cello Ibiza -parvekesetti, jonka ääressä kelpaa nauttia aamukahveja pitkälle syksyyn.

Kesäkeittiö on isomman terassin ja pihan helmi

huvila-ja-huussi-rantatorma-k-rauta-artikkeli-ruokailuryhma-kollaasi

Jos terassilla ja pihalla on enemmän tilaa ja kaipaat suojaisaa, tyylikästä ja kotoisaa paikkaa nauttia kesästä säässä kuin säässä, on kesäkeittiö täydellinen valinta. Jos kaipaat vinkkejä sopivan kesäkeittiön tai piharakkenuksen valintaan, katso lisää vinkkejä Piharakennuksen valinta -artikkelistamme.

Katso lisää vinkkejä terassin kalustamiseen ja kalusteiden huoltoon

Onnistu huoltomaalauksessa

Rantatörmän Mökkivinkki-osiossa annetaan ohjeet mökin huoltomaalaukseen. Katso videolta ammattilaisen ohjeet ja onnistu mökin huoltomaalauksessa. Jos haluat lisää vinkkejä huoltomaalaukseen, käy lukemassa meidän Mökin huoltomaalaus -artikkelimme.

Katso lisää K-Raudan ja Huvila & Huussin yhteisiä projekteja

huhu-ja-k-rauta-kaikki-jaksot-artikkeli

K-Rauta ja Huvila & Huussi ovat toteuttaneet yhdessä kymmeniä erilaisia mökki- ja piharemontteja. Katso kaikki remontit ja aloita oman mökki- tai piharemontin suunnittelu.

Katso lisää

Terassilaskuri helpottaa suunnittelua

harmaa-terassi-kalustettuna-k-rauta

K-Raudan terassilaskurilla voit helposti suunnitella ja arvioida erilaisten terassivaihtoehtojen materiaalit, määrän ja hinnat. Voit tallentaa suunnitelmasi ja palata siihen myöhemmin.

Terassilaskuriin tästä!

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje