K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Valaistuksen trendit

Päivitetty 04.12.2020

Valaistuksessa korostuvat nyt erityisesti tyylikkäät design-valaisimet, älyvalaistus sekä kylpyhuoneen valaistus. Tutustu valaistuksen trendeihin ja luo kotiisi parhaiten sopiva valaistus.

Kodin ja pihan valaistus sekä valaistussuunnittelu ovat erityisen ajankohtaisia syksyllä ja talvella, kun valon määrä vähenee merkittävästi. Kun siirrymme nauttimaan pimenevistä illoista kotien rauhaan, on hyvä hetki käyttää hetki aikaa oman kodin ja pihan valaistussuunnitteluun ja luoda kotiin juuri itselle parhaiten sopiva valaistus. Lue lisää valaistussuunnittelusta.

Valaistuksen trendit: Kolme selkeää kokonaisuutta

Valaistuksessa ja valaistuksen trendeissä korostuu nyt kolme erilaista kokonaisuutta: design-valaisimet, älyvalaistus sekä kylpyhuoneen valaistus. Design-valaisimilla pystyt luomaan upeaa retro-tunnelmaa ja tyyliä kun taas älyvalaistuksella luot helposti hallittavia ja älykkäitä valaistuskokonaisuuksia kotiin ja pihalle. Kylpyhuoneen valaistuksessa panostetaan nyt monipuolisuuteen.

Upeat design-valaisimet tuovat tunnelmaa ja upeaa retro-tyyliä kotiin

valaistuksen-trendit-k-rauta-artikkeli-design

Retro-tyyli ja design on trendikästä myös valaistuksessa. Mikäli tahdot luoda kotiisi retro-tyyliä valaistuksella ja tyylikkäillä design-valaisimilla, on LEDVANCEn Vintage Edition 1906 -sarja juuri sinulle sopiva ratkaisu.

LEDVANCEn Vintage Edition 1906 -sarja tuo 1900-luvun teollisen tyylin nykypäivän valaistukseen. Valaisimissa yhdistyvät modernin muotoilun sekä eleganttien materiaalin lisäksi myös valinnanvapaus, sillä Vintage Edition 1906 -sarjan katto- sekä riippuvalaisimista voi luoda myös juuri omaan makuun sopivia yhdistelmiä. Lue lisää design-valaisimista.

Älykäs ulkovalaistus tekee pihasta tyylikkään, turvallisen ja energiatehokkaamman kokonaisuuden

valaistuksen-trendit-k-rauta-artikkeli-alyvalaistus-ulos

Älyvalaistuksen suosio kasvaa koko ajan. Se ei ole mikään ihme, sillä älyvalaistus tekee esimerkiksi ulkovalaistuksen suunnittelusta ja luomisesta todella monipuolista ja helppoa. Ja toisin kuin usein kuvitellaan, älykäs ulkovalaistus ei vaadi suuria pihan muutostöitä, vaan älyvalaistuksen asentaminen pihalle on helppoa ja nopeaa.

EGLO Connect -sarja tuo käyttäjälle aivan uusia mahdollisuuksia pihan ulkovalaistuksen suunnitteluun ja hallinnointiin. EGLO Connectin älykkään ulkovalaistuksen suurimmat hyödyt ovatkin älyvalaistuksen helpossa ja tarkassa ohjaamisessa, monipuolisissa valaistusvaihtoehdoissa, valaistuksen automatisoinnissa sekä etäohjauksessa. Lue lisää älyvalaistuksesta.

Kylpyhuoneen valaistuksessa panostetaan nyt monipuolisuuteen

valaistuksen-trendit-k-rauta-artikkeli-kylpyhuone

Kylpyhuoneen valaistus tulee suunnitella tilan käyttötarkoitusten mukaan. Kylpyhuoneen valaistuksessa otetaankin nyt entistä enemmän huomioon kylpyhuoneen käyttötarkoitus muunakin kuin pelkästään pesutilana. Panostamalla oikeanlaiseen kylpyhuoneen valaistukseen, toimii kylpyhuone erinomaisesti myös esimerkiksi meikkaamiseen sekä kodinhoitoon.

Kylpyhuoneen valaistuksessa kauneudenhoito ja mahdollinen kodinhoito kannattaa huomioida erikseen, sillä ne usein tarvitsevat lisävalaistusta kylpyhuoneeseen. Hyvä valaistus helpottaa pyykin erottelua ja esimerkiksi peilin sivuille asennetut valaisimet vähentävät varjojen muodostumista kasvoille. Tämä helpottaa parran ajoa ja meikkaamista.

Kylpyhuoneen valaistuksessa on tärkeää muistaa, että kylpyhuoneen ilme muodostuu erityisesti pintojen värisävyistä ja materiaaleista, koska tilassa ei usein muita kalusteita juuri ole. Laattojen pintaa pitkin suunnattu valaistus korostaa kaakelipinnan muotoja tai asennusjälkeä.

Huomioi värisävy kylpyhuoneen valaisimen ja lampun valinnassa Kun valitset kylpyhuoneen valaisinta ja lamppua, kiinnitä huomiota valon värisävyyn ja lamppujen värintoistokykyyn. Näin varmistat, että kylpyhuoneen valaisimet tuovat tilan värit oikein ja luonnollisesti esiin. Lue lisää värilämpötiloista täältä.

Tutustu kylpyhuonevalaisimien valikoimaan.

Löydä sopivat valaisimet K-Raudasta

epasuora-valaistus-k-rauta-keittio

Olet sitten kiinnostunut valaistuksen trendeistä tai omaat itsenäisen ja voimakkaan tyylin, löydät varmasti sinulle sopivan valaisimen meidän K-Raudan laajasta valikoimasta. Ja mikäli sinulla tulee kysymyksiä valaistukseen liittyen, voit aina kysyä apua K-Raudan Remonttineuvonnasta tai lähimmästä K-Raudasta.

Tutustu K-Raudan laajaan valaisinvalikoimaan täältä.