K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Grillien vertailu: Eri grillityyppien plussat ja miinukset

Tutustu K-Raudan valtavaan grillivalikoimaan ja löydä paras grilli juuri sinulle. Katso eri grillityyppien plussat ja miinukset ja muista myös kokeilla Suomen suurinta grillitestiä sopivan grillin löytämiseen.

suomen-suurin-grillikauppa-grillitesti OIKEA FONTTI

Tee Suomen suurin grillitesti ja löydä sopiva grilli

Koska Suomen suurimmassa grillikaupassa on valtava grillivalikoima, voi valinnanvaikeus yllättää. Kokeile siis Suomen suurinta grillitestiä ja löydä itsellesi sopiva grilli.

Tutustu myös Suomen suurimman grillikaupan grilleihin, savustimiin ja tarvikkeisiin.

suomen-suurin-grillikauppa-kaasugrilli

Kaasugrilli: Nopea ja helppokäyttöinen

Kaasugrillien suurin etu on niiden nopea lämpeneminen. Kun haluat saada grillin grillauskuntoon nopeasti, on sähkögrilli hyvä valinta. Lämpötilan säätäminen on kaasugrillillä myös erittäin helppoa, ja useamman polttimon sähkögrillillä pystyt valitsemaan, mikä osa grilliä on milloinkin lämpimänä.

Kaasugrilli on myös hiiligrilliä savuttomampi, joten se sopii paremmin esimerkiksi terassille ja parvekkeelle.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kaasugrillit ovat yleensä hieman hintavampia kuin vastaavat hiili- tai sähkögrillit.

Alta löydät asiantuntijamme sähkögrillivalinnat. Koko laajan kaasugrillivalikoimamme löydät täältä.

suomen-suurin-grillikauppa-hiiligrilli

Hiili- ja brikettigrillit: Edullinen ja hitaan grillauksen ystävälle

Hiiligrillit sekä brikettigrillit ovat hintaluokaltaan edullisempia kuin esimerkiksi kaasugrillit. Niiden käyttö on myös edullista, joten jos haluat pitää kulut kurissa grillatessa, kannattaa valita hiiligrilli.

Hiiligrilli on myös low & slow -grillaajan valinta. Pitkäkestoisella, hitaalla grillaamisella saat ruokiin aivan uskomattomia aromeita, joita ei muilla grillityypeillä saa.

Tokihan hiiligrilleissä on myös omat heikkoudet. Hiiligrillin käyttö on lähtökohtaisesti työläämpää kuin sähkö- tai kaasugrillin, minkä lisäksi grillaamiseen täytyy aina varata hieman enemmän aikaa, sillä hiiligrillin saaminen grillauskuntoon kestää kaasu- ja sähkögrilliä pidempään.

Hiiligrillaaminen on helppoa, mutta ei ihan niin helppoa kuin sähkögrillillä grillaaminen. Esimerkiksi lämpötilansäätely vaatii harjoittelua, kun sitä ei pysty säätämään samalla tapaa kuin sähkö- ja hiiligrilleissä.

Hiiligrillin kohdalla on myös tärkeää muistaa paikanvalinta. Hiiligrilli tulee sijoittaa turvalliseen paikkaan riittävän kauas palavista materiaaleista, puista ja pensaista.

Hiiligrilli ei siis ole kaikkein helppokäyttöisin grillityyppi, mutta on tärkeää muistaa, että kaikkein herkullisimmat grilliruoat valmistuvat juuri hiili- ja brikettigrilleillä.

Jos päätät hypätä hiiligrillaajien intohimoiseen joukkoon, katso alta asiantuntijamme valinnat tai tutustu hiiligrillivalikoimaan Suomen suurimmassa grillikaupassa

suomen-suurin-grillikauppa-sähkögrilli

Sähkögrilli: Helppo ja vaivaton valinta

Sähkögrillit ovat todella helppoja käyttää kaikkialla, missä vain on sähköä saatavilla. Laitat vain virtajohdon seinään ja grilli on kuumana. Nopean käytön lisäksi sähkögrillin puhdistus onnistuu todella nopeasti verrattuna muihin grilleihin.

Käyttönopeuden ja puhtaanapidon lisäksi sähkögrillin vahvuuksiin kuuluu sen ympäristöystävällisyys, sillä sähkögrillit eivät savuta eivätkä ne sytytä rasvaa palamaan.

Sähkögrillin suurin heikkous piilee tehoissa. Jos sähkögrilli on liian pienitehoinen, on grillaaminen hidasta. Muista siis valita sähkögrilli sen mukaan, kuinka paljon todellisuudessa grillaat.

Sähkögrilleissä ei ole niin isoja grillausaloja kuin kaasu- tai hiiligrilleissä, joten se sopii parhaiten pienelle parvekkeelle tai terassille.

Jos olet etsimässä helppokäyttöistä griliä esimerkiksi parvekkeelle, tutustu sähkögrillivalikoimaan täällä.

suomen-suurin-grillikauppa-pihagrilli

Pihagrilli: Aidot maut ja tekemisen meininki

Pihagrilleissä on paljon samankaltaisuutta kuin hiiligrilleissä. Pihagrillillä grillaamisessa on sitä aitoa tekemisen meininkiä ja ruoat maistuvat todella herkullisilta, kiitos savun aromin.

Pihagrillin saa valmiina, mutta sellainen on edullista tehdä myös itse esimerkiksi tiilistä mökin pihalle. Parhaimmillaan pihagrilli on puutarhan sydän, jonka ympärillä viihdytään grillauksen ulkopuolellakin alkukeväästä pitkälle syksyyn.

Kuten arvata saattaa, myös pihagrillien heikkoudet ovat samat kuin hiiligrilleissä. Puugrillillä grillaaminen on hitaampaa kuin kaasugrilleillä ja lämpötilan säätäminen on haastavaa.

Jos tahdot rakentaa pihagrillin itse, katso helpot ohjeet täältä.

Hyödynnä K-Raudan palvelut grillin hankinnassa

Tuliko valittua isompi grilli, eikä se mahdu omaan autoon? Ei hätää! K-Raudan kuljetuspalvelu toimittaa grillit suoraan kotiin. Voit myös sopia halutessasi grillin toimituksesta lähimmän K-Raudan kanssa ottamalla yhteyttä myymälään. Voit myös vuokrata peräkärryn, jos autossasi on koukku.

Muista myös nämä grillin valinnassa

Grilliausala ja polttimoiden määrä kannattaa valita sen mukaan, kuinka isolle porukalle yleensä grillaa sekä aikooko käyttää grilliä enemmän suoraan vai epäsuoraan grillaukseen. Lisäksi grillin valinnassa kannattaa miettä materiaalien kestävyyttä ja takuuaikoja. Onko materiaali jo ensimmäisen kesän jälkeen puhkipalanut vai kestääkö luotettava grilli läpi suvet?

Lisäksi grillin ostamisessa kannattaa huomioida oman sisäisen huippukokin syntyminen – tuleeko tarvetta monille lisätarvikkeille? Puhumattakaan siitä etsiikö grilliä arkiruoanlaittoon vai vaikkapa viikonlopun rauhallisiin kesäiltoihin? Arjessa kaasugrilli on paras valinta nopeutensa ansiosta kuin esimerkiksi hiiligrilli, joka on käyttövalmis hitaammin, mutta antaa aidon grillauksen tunteen ja maun.