K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Puhdasta tunnelmaa – Harvia Legend GreenFlame

Päivitetty 30.04.2020

Puulämmitteisen Harvia Legend GreenFlame -kiukaan tunnelmallisen lasiluukun takana tuli loimuaa aiempaa puhtaammin. Täysin uudistuneen tulipesän ansiosta palamisen päästöt ovat aiempaa alhaisemmat.

Puulämmitteinen Harvia Legend GreenFlame -kiuas on tunnelmallisen saunojan valinta maksimissaan 24m3 kokoiseen saunaan. Tulen loimua on miellyttävää seurata suuren lasiluukun läpi. Lasiluukku myös valaisee saunan kauniisti. Täysin mattamusta ulkopinta on helppo pitää puhtaana.

puhdasta-tunnelmaa-harvia-legend-greenflame-krauta-saunafiilis

Keskikokoiseen saunaan sopiva kiuas on vähäpäästöinen, kestävä ja helppokäyttöinen. Mahtava 200 kilon kivimäärä takaa savusaunamaisen pehmeät löylyt. Rungon säädettävät jalat helpottavat asennusta ja tekevät kiukaasta tukevan.

harvia-legend-greenflame-k-rauta-artikkeli-loylyt

”Kiukaan pehmeistä löylyistä voi nauttia kaikessa rauhassa, ja iso lasiluukku luo takkatunnelmaa. Kiuas voi toimia melkeinpä saunan ainoana valonlähteenä”, tuoteryhmäpäällikkö Arto Harvia sanoo.

Kiukaassa on uusi ratkaisu, GreenFlame -tulipesä, joka on kehitetty puhtaan palamisen ehdoilla. Tulipesässä puu palaa puhtaammin ja päästöjä syntyy vähemmän. Sen ansioista puunpolton pienhiukkaspäästöt ovat viidenneksen aiempaa alhaisemmat ja häkäpäästöt ovat 70 prosenttia pienemmät.

puhdasta-tunnelmaa-harvia-legend-greenflame-krauta-saunafiilis-lahikuva

”Olemme tehneet kehitystyötä puhtaamman ja vähäpäästöisemmän palamisen eteen jo pitkään. Kiukaan käyttäjä voi myös vaikuttaa puun puhtaampaan palamiseen oikeaoppisella sytyttämisellä”, Arto Harvia sanoo.

Harvia Legend GreenFlame -kiukaassa on paljon käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Tuhkaluukun saa auki vain juuri oikean verran, mikä ohjaa saunojaa puukiukaan oikeaan käyttöön Kiuas on myös helppo huoltaa. Siinä on nuohousluukut palokanavissa, vaihdettavat tulenohjauslevyt ja suuri tuhkalaatikko. Puhtaampi ja hallitumpi palaminen pidentää myös kiukaan käyttöikää.

Näin lämmität puusaunan vähäpäästöisesti

harvia-legend-greenflame-k-rauta-artikkeli-lammitys

  • Tarkista ennen tulen sytyttämistä, että savupelti on auki ja arina sekä tuhkaluukku tyhjennetty.
  • Käytä kuivaa puuta ja hyvin palavia sytykkeitä. Älä polta roskia.
  • Käytä laitetta aina sen omien käyttöohjeiden mukaan. Väärinkäytettynä hyvälläkin tulisijalla voi saada aikaan suuret päästöt.
  • Huolehdi säännöllisesti myös hormien puhdistamisesta ja tarkasta, että kiuas on ehjä.