K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Nokian perheen suuri mökkiremontti

Päivitetty 07.05.2021

Olimme mukana toteuttamassa Nokialla sijaitsevan vanhan mökin remonttia Huvila & Huussi -ohjelmassa. Tutustu remonttiin ja katso asiantuntijoidemme vinkit mökin keittiö- ja saunaremonttiin.

Nokialla sijaitseva pieni mökki on rakennettu 1954, joten ikää mökillä on jo kiitettävästi. Valitettavasti ikä näkyy mökin kunnossa, joten työtä on edessä reilusti. Mökki kuului aiemmin Nokian poliisille, mutta on nykyisin yksityisessä omistuksessa.

Mökki ei vastaa nykyisellään aktiivisen perheen tarpeisiin

Mökin omistavaan perheeseen kuuluu äiti, isä ja kolme lasta. Isä ja tytär harrastavat EM- ja MM-tasolla jujutsua, ja kun elämä pyörii urheilun ympärillä, ei nykyinen mökki sovi näin aktiiviselle perheelle.

Koska perhe asuu lähellä, toivovat he mökin olevan enemmänkin suuri olohuone ja harrastepaikka kuin perinteinen mökki, jossa nukutaan yön yli.

Perhe tietää, mitä he uudelta mökiltä haluavat

Mökin käyttötarkoituksen muuttamisen lisäksi perheellä on useita toiveita mökkiremonttiin. Uuden mökin toivetyylikin on tarkkaan tiedossa: skandinaavinen, mutta sävykäs ja saunasta pitää tulla tumma ja tunnelmallinen.

Mökin muutoksissa yksi tärkeimpiä asioita on järvimaisema, joka halutaan saada näkymään paremmin niin saunan lauteilta kuin koko mökistäkin. Tuvan puolelle toiveissa on saada pieni ja toimiva keittiönurkkaus sekä iso pöytä, jonka ääreen voi koko perhe kokoontua syömään ja pelailemaan. Mökin sisäkatto halutaan myös avata, jotta mökkiin saadaan parven muodossa lisää nukkumatilaa.

Näin täydellisesti mökin ilme muuttui

Uusi mökkikeittiö suunniteltiin kompaktiksi ja toimivaksi

Sisustusarkkitehti Mikko Vesasen mukaan usein ajatellaan, että mökkikeittiö voi olla hieman sinne päin. Hyvällä suunnittelulla pienenkin keittiön voi saada todella toimivaksi. Tämä on myös perheen toive mökin keittiön suhteen, joten Mikko aloittaa keittiösuunnittelun K-Raudan Teemu Pitkäahon kanssa.

Vaikka toiminallisuus onkin keittiössä äärimmäisen tärkeää, ei keittiön ulkonäköä voi aliarvioida. K-Raudan keittiösuunnittelijan avulla pienessäkin keittiössä yhdistyy täydellisesti toiminnallisuus ja ulkonäkö.

huvila-ja-huussi-nokia-k-rauta-artikkeli-keittio

Aloita oma keittiöremontti K-Raudan kanssa

Kaipaako mökkisi keittiö remonttia vai oletko pohtinut kodin keittiön remontointia? Keittiöremontissa pääset parhaiten alkuun K-Raudan keittiösuunnittelijan kanssa. Katso lisää keittiösuunnittelusta ja varaa oma suunnitteluaika. Jos haluat lukea lisää vinkkejä keittiöremontista, löydät kaikki keittiöremonttivinkimme täältä.

huvila-ja-huussi-nokia-k-rauta-artikkeli-keittio-kollaasi

Lue lisää aiheeseen liittyviä keittiöremonttivinkkejä

Pienen keittiön remontti, Keittiösuunnittelussa alkuun, Cello-keittiön mallistot, Keittiötrendit, Pienen keittiön täydellinen keittiöremontti, Keittiöremontin hinta,

Uusi sauna huokuu tunnelmaa ja tyyliä

huvila-ja-huussi-nokia-k-rauta-artikkeli-sauna-yleiskuva

Keittiön lisäksi yksi tärkeimpiä muutoskohteita oli mökin sauna. Uuteen saunaan kaivattiin paitsi tunnelmaa myös parempi järvimaisema. Lopputuloksena mökille remontoitiin upean tumma ja tunnelmallinen mökkisauna, jossa kelpaa nauttia löylyistä, saunatunnelmasta ja kauniista järvimaisemasta.

Katso lisää vinkkejä saunaremonttiin

huvila-ja-huussi-nokia-k-rauta-artikkeli-sauna-kollaasi

Saunaremontin voi toteuttaa isosti tai pienesti. Jo pienellä vaivalla saat luotua mökkisaunaan uudenlaista ilmettä ja tunnelmaa. Kaikki saunaremonttivinkkimme pääset lukemaan täältä. Alta löydät aiheeseen liittyviä saunaremonttivinkkejä:

Mökkisaunan remontointi: Katso parhaat ideat ja ohjeet, 150, 500 vai 1500 euroa? Saunan sisustus kolmella eri budjetilla, Kiukaan valinta: Hyvä, parempi vai paras?, Puukiuas on suomalaisen saunan sydän, Nopea saunaremontti – Uusi sauna viikonlopussa, Sauna- ja kylpyhuoneremontilla savusaunan tunnelmaa, Kiukaan asennus – 3 vinkkiä, joilla onnistut.

Katso lisää K-Raudan ja Huvila & Huussin yhteisiä projekteja

huhu-ja-k-rauta-kaikki-jaksot-artikkeli

K-Rauta ja Huvila & Huussi ovat toteuttaneet yhdessä kymmeniä erilaisia mökki- ja piharemontteja. Katso kaikki remontit ja aloita oman mökki- tai piharemontin suunnittelu.

Katso lisää

Tilaa K-Raudan uutiskirje

uutiskirje-kuva-k-rauta-artikkeli

Jos haluat saada parhaat tarjoukset sekä ideat ja ohjeet suoraan sähköpostiin, käy tilaamassa K-Raudan uutiskirje.

Tilaa uutiskirje