K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Minimalistin kivipiha: Rakenna helppohoitoinen ja elegantti piha

Minimalistin kivipihassa yhdistyy skandinaavisuus ja japanilainen minimalismi. Katso ideat sekä ohjeet ja rakenna helppohoitoinen piha.

Sisustussuunnittelija Susanna Vento suunnitteli upean ja helppohoitoisen pihan, jonka tarkoitus on yhdistää skandinaavinen tyyli sekä japanilainen minimalismi eheäksi, yksinkertaiseksi ja upeaksi kokonaisuudeksi. Katso Susannan ohjeet ja vinkit sekä diy-ohjeet istutuslaatikoiden, pihakiveyksen sekä tulipesän tekoon.

minimalistin-kivipiha-k-rauta-piha-edesta-a

Minimalistisessa pihassa yksityiskohdat ratkaisevat

Kun tyyli on näinkin pelkistetty, viimeistely ja yksityiskohdat ovat tärkeitä. Muuten vaikutelmasta voi tulla tyylikkään sijaan karu. Pienet koristekivet luovat laatoitukseen viimeisen silauksen. Voit käyttää myös soraa, joskaan se ei ole jalan alla yhtä mukava kuin sileäpintainen koristekivi. Puiset ja ruosteenruskeat yksityiskohdat tuovat värimaailmaan lämpöä.

minimalistin-kivipiha-k-rauta-stadion

Betoni voi tuntua viileältä, joten puualustat tekevät istumisesta mukavampaa, kertoo pihan suunnitellut sisustussuunnittelija Susanna Vento.

Hyödynnä ikiaikaisia materiaaleja

Betonista ja luonnonkivestä tehty piha on ajaton ja kestää kulutusta. Se on myös mainio vaihtoehto ränsistyneeseen nurmikkoon kyllästyneelle ja mukavuudenhaluiselle: laatat ja kivet eivät juuri huoltamista kaipaa. Puhdistus painepesurilla silloin tällöin riittää.

Suosi tyylikkäitä heinäkasveja

minimalistin-kivipiha-k-rauta-piha-nainen-istuttaa-2

Pelkistettyyn tyyliin sopivat hienosti eleettömän kauniit heinäkasvit, joiden väritys vaihtelee sinivihreästä punaiseen ja kirjavaan. Koristeheinät ovat myös erittäin helppohoitoisia. Tyylikkäin ilme syntyy, kun pidät lajikirjon riittävän kapeana. Saat näyttävyyttä valitsemalla kookkaita lajeja, esimerkiksi elefanttiheinää. Hyviä koristeheiniä ovat myös esimerkiksi kääpiöpalmusara, koristekastikka, keltasara ja kirjopuntarpää.

Näillä luot helppohoitoisen pihan

1500x800 Minimalistin kollaasi II

Timanttituija Smaragd, Terassilauta ruskea, Käpyvalaisin Ensto, Tulipata Kirami Outstanding Roasty Boss, Koristekivi Kekkilä, Lavakaulus 120 x 80 cm, Puuöljy Patio Verso, Pihalaatta betonia 30 x 30 cm, Aitaelementti Saari

Rakenna itse tulisija, muurattu istutusallas tai pihakiveys

minimalistin-kivipiha-k-rauta-pihavalu-a

Jos haluat rakentaa oman minimalistin puutarhan, näillä ohjeilla onnistut. Katso ideat ja ohjeet tulisijan, muuratun istutusaltaan ja helpon pihakiveyksen rakentamiseen Katso tarkemmat teko-ohjeet täältä.

Luo unelmiesi piha K-Raudan kanssa

minimalistin-kivipiha-k-rauta-piha-nainen-laittaa-puita

Unelmien pihat sekä terassit rakentuu helposti yhdessä K-Raudan asiantuntijan avulla. Kauppojemme kokeneet ammattilaiset auttavat sinua suunnittelussa ja saat kaikki tarvittavat tuotteet helposti samasta paikasta.

Tutustu kaikkiin palveluihin tarkemmin täällä.

K-Raudan Kuljetuspalvelu toimittaa suuretkin tavaramäärät perille

K-raudan kuljetuspalvelun avulla saat isoimmatkin ostokset kotiin tai rakennukselle kuljetettuna. Jos kuljetat tavarat mieluiten itse, voit myös pyytää peräkärryn vuokralle. Lue lisää Kuljetuspalvelusta.